Поділитись:

Заявили про розбещення неповнолітньої у рожищенському притулку

П'ятниця, 03 серпня 2018, 10:32
Заявили про розбещення неповнолітньої у рожищенському притулку

Прокуратура розслідуватиме розбещення неповнолітньої у притулку на Волині.

Про це інформує прес-служба відомства.

За заявою однієї з вихованок комунального закладу "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації", що в селищі Рожище, внесено відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань про вчинення розпусних дій щодо неї одним із працівників закладу (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 156 КК України).

Нагадаємо: учора, 2 серпня, представники регіонального Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової повідомили про випадки побиття та сексуального домагання до вихованців комунального закладу обласної ради "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації" у м. Рожище.

У результаті ухвалено рішення про звернення до Волинської обласної ради щодо відсторонення від виконання обов'язків директора навчального закладу Леоніда Матвійчука, а також негайне порушення кримінальної справи за фактом застосування фізичного насильства до вихованців працівниками притулку, а також фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками цього закладу щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх, що спричинило істотну шкоду здоров'ю (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 125, ч. 1 ст. 137 КК України).

Триває досудове розслідування.

Надрукувати
мітки:
коментарів