Поділитись:

За п'ять років з рожищенського притулку зникли семеро дітей, - омбудсмен

Субота, 04 серпня 2018, 10:30
За п'ять років з рожищенського притулку зникли семеро дітей, - омбудсмен

У притулку для дітей у Рожищі відбуваються системне порушення і системне жорстоке ставлення до дітей. Починаючи з 2013 року, відколи керівником закладу став нинішній директор, зникли сім хлопчиків. І їх досі не знайшли.

Про це в прямому ефірі "24 каналу" розповіла омбудсмен Людмила Денісова.

Зі слів Людмили Денісової, досі не з'ясовані обставини, за яких зникли діти з притулку.

Нагадаємо: в притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох вихованців виявили сліди побиття та крові на одежі. Троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи. Натомість директор притулку Леонід Матвійчук заперечує факти насильства щодо своїх вихованців.

Нещодавно, 17 травня, з притулку зник ще один неповнолітній хлопець. Проте керівник закладу повідомив про цей випадок Національній поліції лише 11 липня 2018 року, тобто через два місяці. Досі хлопчика не знайшли.

Окрім того, розповіла омбудсмен, 30 липня мешканці, які живуть поруч із дитбудинком, чули крики дітей і викликали поліцію. Відомо, що правоохоронців нібито не впустили в притулок, зокрема йдеться про чергового з режиму, якого і звинувачують у застосування насильства та розпусних діях.

Також Людмила Денісова додала, що спершу діти не розповідали про страшні випадки в дитбудинку. Згодом під час спілкування сам-на-сам з працівниками служби діти розповіли про все і показали великі синці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДИРЕКТОРОМ ДИТЯЧОГО ПРИТУЛКУ В РОЖИЩІ ЗАЙМЕТЬСЯ ПРОКУРАТУРА



Директор притулку для дітей у Рожищі Волинської області Леонід Матвійчук заперечує факти насильства щодо своїх вихованців.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
10:00
17 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024