Поділитись:

Зарплати на Волині виходять із "тіні"

Середа, 08 серпня 2018, 13:37

Майже 2,1 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування сплатили волинські страхувальники у січні-липні 2018 року.

Таким чином, надходження єдиного внеску на Волині перевищили минулорічні показники за аналогічний період на 30,7 відсотка, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Динаміка сплати єдиного внеску відображає загалом позитивні тенденції у сфері оплати праці, а сума надходжень відповідає темпам економічного розвитку, – констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

"Вагомий ріст надходжень єдиного внеску свідчить про загалом зважену та соціально відповідальну позицію переважної частини волинських працедавців, котрі розуміють, що соціальний захист та належна оплата праці найманих працівників – важлива та необхідна передумова подальшого розвитку країни. Щодо тих роботодавців, котрі ігнорують законодавчі вимоги в оплаті праці, то така, на їх думку, оптимізація сьогодні, матиме вкрай негативні наслідки для найманих працівників вже за кілька років. Жоден з працівників,
котрий сьогодні погоджується працювати в "тіні", не може претендувати на соціальні виплати у разі втрати працездатності та не матиме належного пенсійного забезпечення", – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, за підсумками січня-липня 2018 року на соціальні потреби волинські страхувальники спрямували майже на півмільярда гривень більш ніж рік.

"Варто відзначити, що такий ріст – результат комплексу заходів, що втілюються представниками усіх гілок влади та контролюючими органами у напрямку легалізації праці. Спілкуючись з працедавцями – порушниками, фахівці ДФС наполягаємо на винятковій пріоритетності норм закону у сфері оплати праці. Тож, легальний ринок праці – це стабільні надходження до бюджетів та гарантоване соціальне і пенсійне забезпечення", – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЯНИ СПЛАТИЛИ МАЙЖЕ ЧОТИРИ МІЛЬЯРДИ ГРИВЕНЬ ПОДАТКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів