Поділитись:

В Україні просять продовжити вступну кампанію до профтехучилищ

Понеділок, 13 серпня 2018, 09:04
В Україні просять продовжити вступну кампанію до профтехучилищ

За планом, вступна кампанія до закладів профосвіти має тривати до 1 вересня. Уже зараз близько половини від запланованої кількості вступників зараховані на навчання.

Таку інформацію має Міністерство освіти і науки України станом на 10 серпня 2018 року.

Цього року обсяг держзамовлення у закладах, які належать до сфери управління МОН, на підготовку робітників за професіями загальнодержавного значення становить 7 888 осіб. З них вже зараховані 3 275 вступників, що становить 42 % від прогнозованого обсягу.

Прогнозований обсяг регіонального замовлення цьогоріч становить понад 110 тис. учнів. З них вже зараховано 59 867 вступників, що відповідає 52 % від прогнозованого обсягу.

"Інтенсивність набору вступників до закладів профосвіти залежить від багатьох чинників, зокрема від якості інформаційної кампанії закладу. Адже вступникам важливо знати про професії, яким навчають у закладі, переваги такої освіти загалом та перспективи кар'єрного росту після завершення навчання. Також варто враховувати кількість населення регіону та вступників як таких. Цьогоріч у закладах, які постійно працюють над якістю навчання учнів, покращують матеріально-технічну базу та відкриті до співпраці з роботодавцями, вже є певна конкуренція серед вступників", – пояснила генеральний директор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Натомість Громадська рада при Міністерстві освіти і науки звернулась до Міністра освіти Лілії Гриневич з пропозицією продовження термінів прийому вступників до професійно-технічних навчальних закладів та можливого коригування обсягів державного та регіональних замовлень.

Зокрема у Громадській раді при МОН, посилаючись на інформацію з усіх регіонів України, зазначають, що з різних причин частина потенційних учнів професійно-технічних навчальних закладів не подали документи до приймальних комісій.

У зв'язку з чим у Громадській раді пропонують Міністерству освіти і науки продовжити прийом учнів до професійно-технічних навчальних закладів на 2018/19 навчальний рік до 1 жовтня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ В УКРАЇНІ МАТЕМАТИКА ПРОГРАЄ ФІЛОЛОГІЇ

Надрукувати
мітки:
коментарів