Поділитись:

Ремонтували дах – залило класи: негода понищила школу на Волині

П'ятниця, 17 серпня 2018, 13:00

Початок навчального року у в Маневичах під загрозою зриву: злива залила класи.

Першим взялися ремонтувати дах. Та перекласти покрівлю швидко не вийшло. Педагоги розповідають, що якби вони вчасно не прибігли з відрами, частину майна вже не врятували б. Вода потрапила у спортзал, коридор і кілька класів, – інформує 5 канал.

"Якби врахували, що дощове літо, то для розкриття даху і перекриття треба було б, щоб бригади були більш масштабні. А так розкривали дах, наскільки я заходила і дивилася, всього двоє чоловік", – пригадує заступник директора школи Наталія Носкевич.

"Безпосереднім виконавцем робіт є підрядник, який мав би передбачити надзвичайні ситуації, форс-мажори, має нести відповідальність за пошкоджене майно", – пояснює секретар Маневицької селищної ради Володимир Черечик.

Вчителі хвилюються, що підрядник не встигне завершити ремонт до першого дзвоника. Тож новий навчальний рік для восьми сотень учнів може опинитися під загрозою зриву.

"Попали за 2 тижні до навчання в таку халепу, що не можемо вибратися", – бідкається вчителька Людмила Деркач.

Тим часом чиновники просять педагогів не панікувати. Мовляв, перший дзвоник у школі таки пролунає. Утім підтверджують, до свята дах відремонтувати справді не встигнуть. Не замінять й вікна. Бо гроші на ремонт школи отримали лише наприкінці липня і час на їхнє освоєння мають аж до кінця року.

"Трішки місцями затекло, з цього проблеми ми абсолютно не робимо, тому що в нас достатньо є і фарби, щоб поновити. До першого вересня ми і не будемо встановлювати, тому що ми тільки 3 тижні тому отримали рішення уряду про виділення 4 млн грн на цей дах і по графіку фінансування ці 4 млн розбиті до кінця року", – пояснює голова Маневицької РДА Андрій Линдюк.

Щоб перше вересня у школі відбулося – чиновники пообіцяли класи, які залило дощовою водою, перефарбувати і підремонтувати. Пообіцяли також до зими завершити ремонт даху та заміну вікон. Утім, як у таких умовах навчатимуться школярі — не кажуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОСВІТЯНИ ХОЧУТЬ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ПЕРШИЙ ДЗВОНИК 1-ГО ВЕРЕСНЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів