Поділитись:

Нема підстав, – облрада про відсторонення з посади керівника притулку в Рожищі

Понеділок, 20 серпня 2018, 13:36

Для відсторонення з посади керівника дитячого притулку в Рожищі немає підстав.

Таку позицію має більшість майнової комісії та юристи виконавчого апарату обласної ради, – інформує прес-служба відомства.

Нагадуємо: кілька тижнів тому представники регіонального офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової повідомили про випадки побиття та сексуального домагання до вихованців комунального закладу "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації". Інформація набула широкого розголосу та резонансу.

2 серпня було відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст 125, ч.1 ст. 137 Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.

До Волинської обласної ради надійшли звернення від Мінсоціполітики, ОДА та прокуратури області щодо відсторонення від виконання обов'язків завідувача притулку Леоніда Матвійчука на час проведення досудового розслідування.

Питання розглянули на засіданні постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Заступник керуючого справами -начальник відділу з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Мирослава Якимчук пояснила, що правових підстав для того, аби відсторонити Леоніда Матвійчука з посади немає.

"Повинна бути постанова суду, або ж слідчого чи прокурора. До нас такі документи не надходили", – зауважила Мирослава Якимчук. З її позицією погодився й депутат облради, юрист Сергій Слабенко.

Разом з тим депутати вирішили заслухати пояснення самого керівника притулку.

Леонід Матвійчук розповів свою версію події, яка сталася ввечері 29 липня цього року. З його слів, група вихованців притулку влаштувала безпорядок і діяла неадекватно. Працівники закладу, зі слів керівника, врегулювали ситуацію та діяли в межах посадових інструкцій.

Інформацію представників регіонального офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Леонід Матвійчук називає неправдивою. Крім того, він наголошує, що в притулку доводиться працювати з дітьми зі складними долями, а це відбивається на їхній поведінці.

Наразі керівник притулку очікує на завершення досудового розслідування і впевнений, що воно буде справедливим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗА П'ЯТЬ РОКІВ З РОЖИЩЕНСЬКОГО ПРИТУЛКУ ЗНИКЛИ СЕМЕРО ДІТЕЙ, - ОМБУДСМЕН

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03