Поділитись:

Третина волинських підприємств займаються торгівлею

Середа, 29 серпня 2018, 14:55
Третина волинських підприємств займаються торгівлею

У підприємницькому секторі Волині минулоріч налічувалося понад 42 тисячі суб'єктів господарювання, з яких 87 % – фізичні особи–підприємці. В загальній кількості підприємств лише 10 були великими, одне із двадцяти належало до середнього бізнесу, а майже 95 % – малі підприємства.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління статистики у Волинській області.

В розподілі підприємств за видами економічної діяльності близько третини займалися торгівлею, кожне п'яте – сільським господарством, кожне восьме – задіяне у промисловості.

Обсяг реалізованої продукції (товарів, послуг) у 2017 році становив 151,4 млрд грн.

На підприємствах було зайнято понад 102 тис. осіб, з яких 98 % – це наймані працівники.

Великими і середніми підприємствами забезпечено 86,4 % загальнообласного обсягу реалізації та зосереджено майже три чверті загальної кількості найманих працівників.

Підприємствами малого бізнесу торік було реалізовано близько 21 млрд грн продукції, товарів та послуг, з яких більше половини припадало на підприємства оптової та роздрібної торгівлі.

Загалом частка Волині в загальнодержавних обсягах реалізації становила 2,0 %, у загальній кількості зайнятих працівників –1,8 %.

За підсумками 2017 року фінансовий результат до оподаткування в цілому по області дорівнював 2,1 млрд грн прибутку. У створенні позитивного сальдо близько двох третин належало великим і середнім підприємствам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЯКІ КРАЇНИ УКРАЇНСЬКИЙ БІЗНЕС ВИВОДИТЬ ДИВІДЕНДИ

Надрукувати
мітки:
коментарів