Поділитись:

На Волині керівників освітніх закладів обиратимуть по-новому

П'ятниця, 31 серпня 2018, 14:25

Таких змін вимагає новий Закон України "Про освіту".

Типове положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти розробили в профільному міністерстві. Відтак, зміни торкнуться й Волині, – повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

"Освітня" комісія облради погодилася з тим, що проект потрібно ухвалити, але в депутатів було кілька поправок. Їх озвучив секретар комісії Олександр Курилюк.

Зміни пропонуються до кількох статтей проекту Положення.

Депутати ініціюють зміни дост.10проекту. Йдеться про склад конкурсної комісії. На думку профільної комісії, очолювати конкурсну комісію повинен перший заступник голови обласної ради, а до її складу пропонується залучити представника профільної комісії облради; представника профільного управління ОДА або громадського об'єднання керівників закладів середньої освіти відповідної адмінодиниці (в разі наявності такого); працівника відділу виконавчого апарату ради з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності; представнка трудового колективу закладу; представника громадського об'єднання батьків учнів закладу.

В іншій редакції пропонується викласти ст.15, у якій йдеться про засідання конкурсної комісії. Депутати пропонують такий текст:"Засідання конкурсної комісіїї вважжається правочинним, якщо на ньому присутня більшість від затвердженого складу. Спосіб голосування визначається рішенням комісії. Голосування щодо визначення переможця відбувається в ході закритого засідання комісії".

У ст.16. пропонується конкретизувати, куди саме подаються документи від кандидатів на посаду, а саме до відділу виконавчого апарату ради з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності упродовж 30 календарних днів.

В редакції ОДА йдеться:"Волинська обласна рада зобов'язана організувати та забезпечитиознайомлення кандидатів із закладом загальної середньої освіти, його трудовим колективом та представниками батьківського самоврядування не пізніше 5 робочих днів до початку проведення конкурсного відбору". Депутати вважають, що "доступ до закладів має забезпечувати профільне управління ОДА, в чийому оперативному управлінні вони перебувають".

Уст.19. пропонується визначити, що "перелік питань, зразок ситуаційного завдання та критерії оцінювання тестувань і завдань готує профільне управління ОДА. Вони попередньо будуть оприлюднені на офіційному сайті обласної ради.Сам конкурсний відбір буде фіксуватися на відео, яке буде оприлюднене на офіційному сайті облради не пізніше ніж за один день після конкурсу. За можливості буде здійснюватися відео-трансляція конкурсного відбору.

"Протягом трьох робочих днів з дня визначення переможця конкурсу конкурсна комісія надає Волинській обласній раді відповідний протокол щодо визначення переможця конкурсу. Волинська обласна рада призначає переможця конкурсу на посаду та укладає з ним строковий трудовий договір (контракт) у встановленому законодавством порядку." Пропонується доповнити, що переможця конкурсу обласна рада призначає на пленарному засіданні. Також додається ще один пункт, в якому йтиметься про те, що у разі, якщо обласна рада на сесії не призначила керівника освітянського закладу, то оголошується новий конкурс.

Депутати підтримали проект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХТО З ОСВІТЯН ПРЕТЕНДУЄ НА ПРЕМІЇ ВІД ВОЛИНЬРАДИ: СПИСОК

Надрукувати
мітки:
коментарів