Поділитись:

Волинь отримає 12 мільйонів гривень на футбольні поля

Вівторок, 11 вересня 2018, 10:54

Цьогоріч у державному бюджеті в межах бюджетної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України" закладено 370 мільйонів гривень, які Кабмін розподілив між регіонами пропорційно до кількості населення до 17 років.

Зокрема, для Волині передбачено більше 11 млн грн. Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Відтак, в області активно працюють над пропозиціями щодо будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. До слова, їх готують представники органів місцевого самоврядування, об'єднаних територіальних громад, районних державних адміністрацій та передають до облдержадміністрації. Узагальнений список та усі відповідні документи передадуть в Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України до 20 вересня. Саме там спеціальна комісія проведе конкурс та визначить переможців.

Бюджетні кошти будуть спрямовані насамперед на реалізацію проектів, розміщених на територіях, що належать до опорних закладів освіти чи дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Важливою умовою надання фінансування з Держбюджету є також участь громади у співфінансуванні побудови майданчиків не менше, ніж на 50 %.

"Будівництво нових футбольних полів – це ще один крок до реалізац ії "Стратегії розвитку футболу 2030", одним із завдань якої є модернізації футбольної інфраструктури України", – зазначив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук.

Варто додати, аби інформаційно допомогти місцевим громадам побудувати футбольні майданчики, фінансування яких передбачено бюджетною програмою, максимально залучити громадськість до цього процесу, за сприяння Федерації Футболу України, започатковано громадську ініціативу "Будуй Поле".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЧАНИН РОЗПОВІВ НІМЦЯМ ПРО ДВОРОВИЙ ФУТБОЛ НА ВОЛИНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів