Поділитись:

На Волині продавали підозрілі тискоміри (фото)

Вівторок, 18 вересня 2018, 15:34
На Волині продавали підозрілі тискоміри (фото)

Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області здійснило перевірку характеристик тонометрів, які пропонують на обласному ринку.

За результатами перевірки, в одного із підприємців знайшли продукцію без знаку відповідності технічним регламентам: вимірювач артеріального тиску, механічний ВК 2001-3001 зі стетоскопом ТМ "TESPRO", виробник: Wenzhou Bokang Instruments Co., Ltd (KHP), офіційний дистриб'ютор в Україні: ТОВ "ТЕСПРО"), – повідомляє прес-служба управління.

На Волині продавали підозрілі тискоміри (фото)

На Волині продавали підозрілі тискоміри (фото)

Також встановили, що додаткове метрологічне маркування не було нанесено на засіб вимірювальної техніки, на його табличку з технічними даними, супроводжувальну документацію та пакування (додаткове метрологічне маркування повинно складатися зі знака законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки, форма та розміри якого наведені в додатку 5, і двох останніх цифр року його нанесення, оточених прямокутником. Висота прямокутника повинна дорівнювати висоті знака відповідності). На засобі вимірювальної техніки, на супроводжувальній документації та пакуванні виробник не зазначив свою поштову адресу. До того ж тискоміри розповсюджувалися без декларації про відповідність.

Ще один підприємець продавав тонометри (прилад для вимірювання артеріального тиску, модель LD-71 ТМ "Little Doctor" SN: A201708013, виробник: ЛІТТЛ ДОКТОР ІНТЕРНЕШНЛ (С) Пте.Лтд., Ішун Централ, Поштова скринька 9293, Сінгапур, 917699, уповноважений представник в Україні: Приватне підприємство "Торгівельно-промислова компанія "Ергоком") на яких додаткове метрологічне маркування нанесене з порушенням вимог. Зокрема знак законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки нанесений без зазначення останніх цифр року його нанесення, оточених прямокутником. До того ж засіб вимірювальної техніки розповсюджувався без декларації про відповідність.

На Волині продавали підозрілі тискоміри (фото)

Підприємцям обмежили продаж продукції на ринку до усунення формальної невідповідності. За порушення на них наклали штрафні санкції у сумі 7,7 тис. гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ЗНАЙШЛИ ПОРУШЕННЯ В РОБОТІ ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО

Надрукувати
мітки:
коментарів