Поділитись:

Вигідна благодійність: як на Волині заробляють на гуманітарці (відео)

Середа, 19 вересня 2018, 17:17

Сотні вантажівок із секонд-хендом перетинають український кордон. Лише за це літо волинські благодійні організації завезли в Україну 1 300 тонн гуманітарних вантажів. І все це мали б роздавати безплатно. Однак переважно волинянам коштує така "допомога" не менш ніж 20 гривень за кілограм.

Цього літа найбільшу кількість гуманітарної допомоги – 340 тонн – перевіз благодійний фонд "Серце Волині", який зареєстрований у 2017 році у смт Торчин. Але ні в селищі, ні в будинку, де фонд зареєстрований, про нього не знають. Про це йдеться у журналістському розслідуванні 12 каналу, яке провела Людмила Яворська.

Для того, щоб вантаж отримав статус гуманітарної допомоги, тобто не потребував сплати мита, треба мати дозвіл Міністерства соціальної політики. Відомство вимагає чіткий перелік набувачів такої допомоги. У списку таких набувачів, яким "Серце Волині" ціле літо возило "секонд", кілька сільрад Волинської, Рівненської і Львівської областей, а ще організації, які надають допомогу людям з особливими потребами. Там же нічого не отримували. У сільрадах про співпрацю з благодійним фондом знають трохи більше, та не все.

У маленьке волинське село Жабче, де проживає 415 людей, з Європи завезли 70 тонн ношеного одягу і взуття... Це приблизно 70 тисяч комплектів із джинсів, футболки та светра... Сільський голова зізнається: підписала накладні на значно більше вантажів, ніж насправді отримувала.

Як працює схема та які масштаби оборудок, дивіться у відео

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАМІСТЬ "СЕКОНДУ" З ВЕЛИКОБРИТАНІЇ ВОЛИНЯНИН ВІЗ НОВИЙ ОДЯГ З ПОЛЬЩІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03