Поділитись:

У Польщі звинуватили місцеву владу Львівщини і Волині в підтримці націоналістів

Понеділок, 01 жовтня 2018, 09:58
У Польщі звинуватили місцеву владу Львівщини і Волині в підтримці націоналістів

Заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький вважає, що місцева влада Львівської та Волинської областей підтримує націоналістичні рухи, тож він стурбований цією ситуацією.

Про це він розповів в інтерв'ю польському виданню Polska Agencja Prasowa, – повідомляє Depo.Львів.

"З дедалі більшим занепокоєнням ми спостерігаємо за діяльністю регіональної влади, насамперед, у Львівській і Волинській областях. Чітка підтримка обласних адміністрацій націоналістичних кіл викликає заклопотаність з приводу правдивості заявленої прихильності по відношенню до нашої країни", – сказав Ціхоцький.

Він уточнює, що Україна не повинна порівнювати вбивства в 1940-х роках у Волинській області з вбивствами українців на сході Польщі.

"Домінантою в офіційній українській риториці є релятивізм злочину на Волині – наочним прикладом став візит президента Петра Порошенка в Сагрині 8 липня, в той час як відзначалася кругла річниця "кривавої неділі" в Луцьку за участю президента Анджея Дуди, – це не тільки важко прийняти для поляків, а й може стати викликом для демократизації України", – прокоментував Ціхоцький.

При цьому він заявляє, що в Польщі відсутня проблема дискримінації українців, незважаючи на протилежні повідомлення в українських ЗМІ.Також наразі, зі слів Ціхоцького, розвивається інтенсивне співробітництво між польськими та українськими істориками, архівістами та арт-реставраторами.

Ціхоцький зазначив, що всі спірні питання у відносинах Польщі та України мають бути терміново врегульовані для продовження повного співробітництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів