Поділитись:

Корекційні педагоги з Луцька проти закриття дитячого психоневрологічного диспансеру у Львові

Вівторок, 02 жовтня 2018, 13:40

Єдиний у Львівській області дитячий психоневрологічний диспансер, в якому отримують допомогу і пацієнти з Волині, мають намір закрити.

У зв'язку з цим луцькі корекційні педагоги вирішили стати на захист медичного закладу, аби не дати його закрити.

Як зазначають львівські чиновники, причина закриття – реформа медицини, зокрема реорганізація медичних закладів.

Наразі на обліку в дитячих психіатрів перебуває 13 374 дитини. І медики не можуть сказати, що буде з медичним закладом в майбутньому. Панікують і батьки, адже саме в психоневрологічному диспансері їхні діти можуть отримати кваліфіковану допомогу лікарів.

Дефектолог, олігофренопедагог, логопед Наталія С'єдіна з Луцька розповіла, що упродовж тривалого часу фахівці Львівського дитячого психоневрологічного диспансеру надають кваліфіковану допомогу дітям Волині.

"Тут працюють справді висококласні спеціалісти, які ніколи не відмовляють нам у допомозі. В диспансері проводяться тести Ейдос, Кас, Карс, які визначають у дитини розлади аутичного спектру", – зазначила вона.

На необхідне обладнання, зі слів Наталії С'єдіної, було витрачено більше 100 тисяч грн, зібраних власними силами.

"Батьки задоволені ставленням колективу диспансеру, доброзичливою теплою атмосферою, максимально комплексним обстеженням, підбором недороговартісного ефективного лікування", – додала вона.

До слова, як розповіла Наталія С'єдіна, такі тести проводять лише в Києві та Львові. Проте вартість обстеження суттєво різниться: у Львові вона є у декілька разів нижчою.

Надрукувати
мітки:
коментарів