Поділитись:

Підробка документів і контрабанда: на кордоні з Волинню побільшало "криміналу"

Понеділок, 08 жовтня 2018, 10:01

За січень-вересень 2018 року посадовими особами Волинської митниці ДФС виявлено більше правопорушень, аніж минулого року.

Про це йшлося під час підсумкової наради Волинської митниці ДФС, – інформує прес-служба.

Зокрема, це стосується контрабанди або незаконного зберігання наркотичних засобів (32 факти у 2018 проти 20 фактів 2017 року), контрабанди інших заборонених до переміщення через митний кордон товарів, як-то культурні цінності чи зброя, підроблення документів, ухилення від сплати митних платежів, порушення правил використання надр тощо.

Особливістю цього напрямку протидії правопорушенням полягає в необхідності злагодженої та системної співпраці з іншими органами державної виконавчої влади, наділеними повноваженнями слідства чи обвинувачення. Після виявлення митниками факту, що може бути кваліфікований як злочин, документи передаються за підслідністю, визначеною Кримінально-процесуальним Кодексом, до відповідного органу для детального розслідування і визначення ступеня провини порушника.

Відтак, в.о начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький зобов'язав профільне управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії посилити інтенсивність обміну інформацією та координації спільних дій задля утвердження одного з базових принципів кримінального права – невідворотності покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩОДНЯ ВОЛИНСЬКА МИТНИЦЯ ПОПОВНЮЄ БЮДЖЕТ НА 45 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів