Поділитись:

Контроль швидкості на дорогах: що думають волинські експерти

Понеділок, 08 жовтня 2018, 13:35
Контроль швидкості на дорогах: що думають волинські експерти

З 8 жовтня на дороги України повернулися так звані радари: патрульні тестують нові пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Випробовують нову техніку і на Волині, в області засоби для контролю будуть використовувати на двох трасах: Устилуг-Луцьк-Рівне (на відрізку від Устилуга до Березовичів, саме тут зараз і тестують прилад) та Київ-Ковель-Ягодин. У поліції кажуть, що поки порушників штрафувати не будуть, а лише проводитимуть профілактичні бесіди. Однак з 15 жовтня неслухняних водіїв каратимуть. ІА "Конкурент" запитало, що думають про повернення контролю швидкості волинські водії.

Сергій Шараєвський, режисер ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE":

Контроль швидкості на дорогах: що думають волинські експерти

"Загалом ініціатива щодо контролю над швидкістю дуже необхідна. Насправді це мало відбутися набагато раніше. Тоді б ми могли уникнути тієї сумної статистики, яку маємо сьогодні. Наскільки я розумію, те, що введено в дію зараз, – це перші кроки. Позначати місце розташування вимірювачів – це теж нормальна практика, якщо метою є попередження перевищення, а не стара репресивно-каральна практика. Але поки залишається багато відкритих і незрозумілих питань. Буде відбуватися фіксація в автоматичному режимі з листом на пошту чи все-таки автівки зупинятимуть поліцейські? Як сплачувати штраф: на місці чи пізніше через банк? Чи будуть в майбутньому встановлюватися пристрої автоматичної фіксації швидкості? Чи будемо ми зустрічати поліцейських "у кущах"? На яких ділянках вимірюватимуть швидкість? (в населених пунктах, в аварійних місцях чи будь-де, де зручно поліції)".

Микола Яручик, депутат Луцької міської ради:

Контроль швидкості на дорогах: що думають волинські експерти

"Я позитивно до цього ставлюся, адже розумію, що це нововведення буде рятувати людські життя. Тому такі зміни мене дуже тішать. Хоча я й сам є порушником, часто порушував правила дорожнього руху, інколи через неуважність, через власну недисциплінованість. Але сьогоднішні штрафи і правила, які вводяться, вони дисциплінують людей, роблять їх відповідальнішими. І люди змінюються. А щоб змінити країну, треба починати із себе. Тому все, що не робиться, робиться до кращого. Мені це подобається".

Микола Собуцький, депутат Луцької мііської ради:

Контроль швидкості на дорогах: що думають волинські експерти

"Ставлюся позитивно, бо фактично два роки минуло зі створення патрульної поліції, а за порушення швидкісного режиму ніхто не притягувався до адміністративної відповідальності. Україна – країна, де найбільше аварій з летальними наслідками. Цю негативну ситуацію на дорогах потрібно виправляти, і це стосується не тільки перевищення швидкості, а й треба пішоходів зобов'язати в темну пору доби надівати світловідбивні жилети".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАКОН ПРО ПАРКУВАННЯ: ЧИ ГОТОВИЙ ЛУЦЬК ДО ЗМІН ТА КОГО ВАРТО БОЯТИСЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів