Поділитись:

На Волині підприємець 12 років не платив за орендовану землю

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 11:36

У Нововолинську підприємець завдав збитків місцевому бюджету, безоплатно користуючись земельною ділянкою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області, аби зобов'язати одного з місцевих підприємців відшкодувати майже 190 тис. грн збитків, завданих використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів.

Прокурори з'ясували, що у травні 2006 року підприємець уклав з Нововолинською міською радою договір купівлі-продажу цілісного майнового комплексу комунального підприємства, для обслуговування приміщень якого використовується земельна ділянка площею майже 0,3 га.

Міська рада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки для обслуговування приміщення. Цей проект затвердили та дозволили орендувати земельну ділянку.

Однак підприємець договору оренди ділянки не уклав і використовує її без правовстановлюючих документів. Не сплачуючи орендної плати, суб'єкт господарювання заборгував
місцевому бюджету майже 190 тис. грн.

Добровільно він ці кошти не відшкодував, тож прокурори в суді вимагатимуть відшкодування підприємцем збитків, завданих безоплатним користуванням земельною ділянкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ У ПІДПРИЄМСТВА ЗАБРАЛИ 8 ГЕКТАРІВ ЗЕМЛІ

Надрукувати
мітки:
коментарів