Поділитись:

Бюджети тергромад витрачаються на зарплати чиновників місцевого розливу, – мер Нововолинська

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 13:30

Майже половина власних доходів до бюджетів волинських тергромад витрачається на утримання самого апарату ОТГ.

Про це в мережі Facebook написав Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков.

Зі слів Віктора Сапожнікова, згідно з аналізом Волинського обласного Центру розвитку місцевого самоврядування, витрати на управління (утримання апарату) навколишніх ОТГ становлять майже половину власних доходів їх бюджетів: у Поромівській ОТГ – 32,25 %, Литовезькій ОТГ – 43,08 %, Павлівській ОТГ – 49,68 %.

"Замість того, щоб об'єднуватись у дійсно спроможні громади з потужним адміністративним центром, місцеві чиновники роздули величезні управлінські апарати у кожній окремій ОТГ", – зазначив мер Нововолинська.

Як зазначив Віктор Сапожніков, у Литовежі мали облаштувати великий сільськогосподарський ринок, куди мали б їздити і нововолинці, а також індустріальний парку на 30 га землі. А в Поромівський ОТГ обіцяли збудувати крохмальний завод та теплову електростанцію. Голова Павлівської ОТГ хотів забрати на фінансування громади профілакторій шахтарів.

"Аналізуючи такі грандіозні плани, виникає одне логічне запитання – яким коштом вони збираються їх реалізовувати, коли майже половина доходів на їхнє утримання?" – зауважив міський голова Нововолинська.

Як міський голова Віктор Сапожніков неодноразово вів перемовини щодо об'єднання навколишніх сільських рад із Нововолинськом – потужним центром зі всією необхідною інфраструктурою. Однак йому відмовили, аргументуючи це тим, що місто забере у селян землю, зіпсує екологію, позакриває школи.

"Хочеться запитати у селян, чи для того ви об'єднувалися в ОТГ, щоб забезпечувати зарплатнею місцевого розливу чиновників, яких почергово ловлять на грошових махінаціях? Занедбані клуби та постійно закриті бібліотеки, низький рівень освітніх закладів, неоснащені ФАПи – жодних суттєвих змін для селян децентралізація не принесла. Вбачається, що ефективною вона виявилась лише для місцевих чиновників", – резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "БІЛІ ПЛЯМИ" НА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЙНІЙ КАРТІ ВОЛИНІ ПОМАЛУ ЗНИКАЮТЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів