Поділитись:

У жовтні волинські працедавці взяли на роботу 4500 працівників

Вівторок, 16 жовтня 2018, 10:10

На Волині зросла кількість офіційно прийнятих на роботу найманих працівників.

Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

Упродовж першої декади жовтня 2018 року працедавці Волині відзвітувалися до органів ДФС про 4500 нових найманих працівників.

"... фахівці територіальних органів ДФС в області спільно з представниками Держпраці спілкувалися з підприємцями в ході зустрічей на ринках області та запрошували до діалогу роботодавців, акцентуючи увагу на суб'єктів господарювання будівельної галузі, роздрібної торгівлі, сфери послуг. Результат – 4500 нових повідомлень про прийом на роботу найманих працівників", – розповів перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Посадовець підкреслив, що в рамках розпорядження Уряду волинські фіскали з 5 жовтня 2018 року беруть участь у комплексі заходів, зокрема контрольно-перевірочного характеру, щодо тих роботодавців, які ігнорують вимоги трудового та податкового законодавства в частині оплати праці.

"Тобто, фахівці ДФС встановлюють факти несплати ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та застосовують передбачені штрафні санкції за порушення вимог податкового законодавства. Наголошую, що штрафи для нас – не самоціль. Але працедавці повинні поважати тих, хто своєю працею сприяє успіху їх бізнесу. Особливо це стосується тих суб'єктів господарювання, які зареєстровані в інших регіонах, але здійснюють свою діяльність в області. Інтереси держави, громади та найманих працівників варто враховувати, плануючи бізнес-діяльність, – так зобов'язує закон", – підсумував Віталій Чуй.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області застерігають працедавців від практики укладення цивільно-правових угод з працівниками, які фактично працюють повний робочий день з визначеним переліком обов'язків. Цивільно-правові угоди передбачають виконання певного виду робіт, як правило, у встановлений проміжок часу. Робота касирів, продавців, перукарів, офіціантів та інших працівників сфери послуг і торгівлі вимагає укладення трудового договору, наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЕРЕВІРКИ ДЕРЖПРАЦІ: ПІДСТАВИ, ПОРЯДОК, НАСЛІДКИ*

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
11 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
08 лютого 2024
05 лютого 2024
27 січня 2024
25 січня 2024
17 січня 2024