Поділитись:

У селі на Волині діти сидять вдома, бо дитсадок всіх не вміщає

Четвер, 18 жовтня 2018, 08:50

У селі Жиричі Ратнівського району вже 15 років критична проблема з дитячим садочком. Той, що є, вміщує лише 40 дітей, натомість тих, що потребують дошкільної освіти, на сьогодні вже більше 220-ти.

Чому нагальне питання ніяк не зрушить з мертвої точки, з'ясовувала на місці знімальна група СфераTV.

Жителька села Тетяна Жолоб розповідає, що в більшості родин села Жиричі, у яких є маленькі дітки постає вибір: заробляти на сім'ю чи доглядати дітей і в цей же час залишитися без доходу. Адже місцевий дитсадочок зовсім крихітний і з 220-ти діток, які мали б отримувати освіту, 180 сидять вдома.

Сільський голова Сергій Вашестюк зазначив, що така проблема триває вже 15 років. І тільки зараз з'явилася надія, що дошкільний заклад таки почнуть будувати. Із його слів, вже чотири проекти були, однак почати будівництво ніяк не можуть. Цьогоріч обіцяють: якщо будуть вільні залишки, то направлять на садочок п′ять мільйонів.

Село Жиричі є одним із найбільших у Ратнівському районі, і, на відміну від інших населених пунктів, молодь залишається проживати та працювати тут. Відповідно, й народжуваність лише зростає.

Повний кошторис, який потрібний для будівництва дитсадка, становить 19 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СЕЛІ НА ВОЛИНІ – БУНТ: БАТЬКИ НЕ ПУСКАЮТЬ ДІТЕЙ В ШКОЛУ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03