Поділитись:

На Волині відключили від газу 2345 боржників

Четвер, 18 жовтня 2018, 11:32

Станом на 1 жовтня 2018 року на Волині більше 76 % споживачів природного газу мають заборгованість перед ТОВ "Волиньгаз Збут" за спожитий газ. Загальний борг клієнтів сягнув майже 361,6 млн грн. Це на 28 % більше, порівняно з минулим роком.

Про це повідомляє прес-служба ТОВ "Волиньгаз Збут".

Найбільші неплатежі за газ у Волинській області серед побутових споживачів – на початок жовтня 361,6 млн грн. І це при тому, що 61,4 % таких споживачів газу отримують державну допомогу. Субсидіанти та пільговики заборгували за газ майже 192,3 млн грн.

Найчастіше ухиляються від сплати рахунків за спожитий газ власники великих приватних будинків. У той же час споживачі із невеликими доходами намагаються вчасно розраховуватись.

Що стосується злісних боржників, то, згідно з чинним законодавством, компанія-постачальник газу змушена припиняти їм поставки газу. Першим кроком до цього є письмове попередження про припинення газопостачання. За 9 місяців цього року було вручено майже 45,8 тис. попереджень на загальну суму заборгованості 167,3 млн грн.

Якщо реакції та розуміння з боку споживача немає, за дорученням на відключення постачальника відбувається припинення газопостачання, а справа передається до суду. З початку року було відключено 2345 господарств. Після відключення майже 63,5 % споживачів погашають заборгованість упродовж кількох днів. Для відновлення газопостачання необхідно погасити не лише борг, а й відшкодувати витрати за відновлення газопостачання. Ще 244 справ на боржників було передано до суду.

Якщо споживач не може оплатити всю суму заборгованості, він має право укласти договір реструктуризації.

Нагадаємо: не призначають субсидію споживачам, які мають прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг газопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БОРГИ УКРАЇНЦІВ ЗА "КОМУНАЛКУ" ПЕРЕВИЩУЮТЬ 34 МІЛЬЯРДИ (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів