Поділитись:

На дорозі з Луцька до Володимира наплутали з розміткою

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 14:00

Водії звернули увагу, що горизонтальна розмітка на дорозі Луцьк - Володимир-Волинський не відповідає вимогам Держстандарту та технічним умовам.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу UA:Волинь.

"Місцеві водії, які користуються цієї дорогою щодня, можливо, не звертають увагу на розмітку. І, певно, знають, де можна обганяти, де це небезпечно. А найбільшу загрозу це становить водіям, які проїжджають вперше або дуже рідко і не знають небезпечних місць. І можуть здійснювати обгін в місцях, де він категорично заборонений", – розповів водій Андрій Марчук, який і порушив питання.

Юрист Радим Романюк підтвердив: дорожня розмітка не відповідає тим нормам, які передбачені державними стандартами і технічними умовами.

"На ділянках дороги з обмеженою видимістю ми бачимо, що, для прикладу, була нанесена розмітка 1.5, тобто це біла переривиста лінія, яка на цій ділянці дороги з обмеженою видимістю, відповідно до державних технічних норм, не повинна бути. У таких випадках у місцях, де дорога є з обмеженою оглядовістю чи обмеженою видимістю, за 300 метрів до початку такої ділянки дороги повинна наноситися суцільна лінія, яка позначається в Правилах дорожньогу руху як 1.1", – пояснив юрист.

Замовником ремонту дороги є Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Начальників відділу експлуатаційного утримання автомобільних доріг та штучних споруд Ігор Кравчук показав проект організації руху на цій ділянці автошляху і розповів, що його виконали в 2004 році.

"Коли працівники служби пеервірять якість влаштування розмітки, відповідність розташування розмітки проекту організації руху, тоді будуть вноситися якісь зміни. Якщо допустили якісь неточності виконавці, або якщо навіть вона десь частково не відповідає проекту організації руху, то будуть внесені зміни і перероблять розмітку під вимоги ДСТУ і вимоги Правил дорожнього руху", – запевнив він.

Із його слів, дорогою користуватися можна, незважаючи на те, що вона наразі не здана в експлуатацію. Якщо за результатми перевірки буде припис перемалювати розмітку, то ці роботи здійснюватися за рахунок виконавця.

Служба автомобільних доріг готова реагувати на всі зауваження щодо відремонтованої траси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГРОЙСМАН ПОХВАЛИВСЯ РЕМОНТОМ ТРАСИ НА ВОЛИНІ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів