Поділитись:

Савченко нагримав на голів райдержадміністрацій

Понеділок, 22 жовтня 2018, 09:05

Голова облдержадміністрації Олександр Савченко зауважив, що голи районів, де за останній тиждень траплялися загоряння торфовищ, працювали недостатньо. Також це стосувалося і керівників міст та ОТГ.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Зокрема Савченко зазначив, що керівники районів недопрацьовують у плані інформаційно-роз'яснювальної роботи для попередження спалювання сухостою та листя.

"Це все є свідченням нашої бездіяльності, шановні голови райдержадміністрацій, мери міст і керівники ОТГ. Попрошу особливо голів ОТГ не перекладати це зі своєї голови на чиюсь. Ви вже за півроку повинні були усвідомити, що передусім ви за все відповідаєте. А я вже контролюю, як ви відповідаєте. Ви навіть не підтримали службу ДСНС, яка почала оформляти адміністративні матеріали, коли почали палити траву і збіжжя. Сьогодні ми дочекалися поки півобласті горить. Це неподобство. Будемо розбиратися, і я поставив завдання керівнику ДСНС перевірити роботу всіх сільрад, ОТГ, райдержадміністрацій по дотриманню міжнародних зобов`язань України по Кіотському протоколу про захист атмосфери, де ми зобов`язалися не спалювати листя. Це наша з вами робота пояснювати, що цього робити не можна. Це не той випадок, коли це традиція. Від цього треба відходити, ми йдемо в Європу. Я суворо кажу, що будуть великі розбірки. Всім знайдемо їхню роль, бо я вважаю, що ці підпали інколи межують з диверсійним характером", – сказав Олександр Савченко.

Для прикладу, очільник краю поспілкувався з головою Маневицької райдержадміністрації Андрієм Линдюком, аби дізнатися, яка ситуацію із гасінням торфовищ у Прилісненській ОТГ. Там пожежа на торфовищах розпочалася ще в суботу, а повідомили лише в понеділок. Зі слів Линдюка, ситуація не така критична, як показують телеканали.

"Я не знаю, чому голова Прилісненської ОТГ настільки нагнітає ситуацію. Він, до речі, не доповів вчасно ні ДСНС, ні голові адміністрації, лише журналістів викликав вчасно", – доповів Андрій Линдюк.

Однак, голова облдержадміністрації запевнив, що про такі речі треба інформувати усіх.

"І це стосується не тільки вас, а й ваших колег: і Ківерці, і Любешів, і Камінь-Каширський. Ви повинні доповідати про причини, про подальші кроки, про заходи, які будете вживати... Проведіть комісії ТЕБ та НС. Будь-хто повинен виконувати рішення комісії. Робіть щось, бо сьогодні через декілька соток на 40 гектарах ми прославилися на весь світ. Це не правильно. Сьогодні ваша нікчемна пожежа заслонила собою інші досягнення України. Так не повинно бути. Тут є реальна провокація, яка порушує міжнародний авторитет України. Але з рук це нікому не зійде, я коли кажу – роблю. І хочу, щоб ви так робили. Звертаюся до всіх: виконуйте свої функціональні посадові обов`язки, за це я буду суворо питати", – сказав на завершення голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:НА ВОЛИНІ ГОРІЛО ТОРФОВИЩЕ

Надрукувати
мітки:
коментарів