Поділитись:

Для психлікарні в Олиці зведуть нову будівлю

Понеділок, 22 жовтня 2018, 09:37

Психіатрична лікарня в Олиці розміщена в палаці Радзивілів.

У стінах замку вона діє з 50-их років минулого століття, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

"Питання перспективи використання замку не сьогоднішнє. У 90-х роках була ідея змінити й перепрофілювати використання споруди, звільнити її від невластивої медичної функції та наділити новими – культурною, туристичною та освітньою, адже будівля є національною пам'яткою України", – зауважив головний архітектор області Микола Томчук.

Як з'ясувалося, головна перепона цього – розміщення в замку медичного закладу. Відтак, аби розпочати реставраційні роботи, потрібно влаштувати пацієнтів та персонал лікарні деінде.

У зв'язку з цим, планують збудувати новий медзаклад. Попередньо місцем для його спорудження визначили територію на виїзді з селища загальною площею 15 гектарів. Йдеться про те, щоб виділити чотири гектари, власне, під лікарню та 11 – під житлову забудову для працівників з усіма комплексами інженерії та закладами соціального побуту. Попередня вартість будівництва закладу – 250 мільйонів гривень.

Будівництво ж лікарні, за умови наявності фінансування та сприяння від усіх гілок влади області, може зайняти менше ніж п′ять років.

Нагадаємо: у березні депутати пропонували вивчити питання щодо потреби у будівництві нових корпусів або реконструкції сучасних корпусів Волинської обласної психіатричної лікарні № 1 у м. Луцьку задля подальшого переведення до закладу хворих з Волинської обласної психіатричної лікарні № 2 смт Олика. Передбачалося, що це мало статися за рахунок коштів потенційних вітчизняних та іноземних інвесторів за умови передачі їм у довгострокову оренду з правом реконструкції в подальшому вивільнених приміщень колишнього Олицького замку. Однак медики запротестували щодо такого рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СЕЛИЩІ НА ВОЛИНІ ХОЧУТЬ ЗВЕСТИ РАТУШУ І ВІДНОВИТИ РИНОК

Надрукувати
мітки:
коментарів