Поділитись:

У волинському селі діти другий місяць не ходять до школи (відео)

Понеділок, 22 жовтня 2018, 14:00

У Стобихівці – досі канікули. Місцева школа порожня, навчання так і не розпочалося.

Другий місяць учні проводять вдома. Батьки не пускають дітей ні в свою школу, ні в інші, сусідні. Втім, дорослі щодень збираються під стінами навчального закладу. Батьки обіцяють виходити на такі мітинги до того часу, поки не почнуть будувати нову школу, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Селяни наполягають на тому, що будівля перебуває в аварійному стані. Протест батьки розпочали ще в 2012 році, адже саме тоді їй пообіцяли звести нову школу, але будівництво і досі не розпочато.

У Стобихівці – 250 школярів, раніше вони навчалися у двох приміщеннях: одне – школа, а друге – кілька класів у сільському клубі. Будівлі розташовані поруч, а навчання відбувалося у дві зміни. Нині батьки не пускають дітей не тільки до місцевої школи, а й до сусідніх.

Вчителі уроки не проводять, збираються в сільській раді і готують матеріали на наступний навчальний рік. Педагоги побоюються, що втратять роботу.

Голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук зазначив, що школу не починають будувати, адже тривають тендерні процедури, до їх завершення – ще декілька місяців. А якщо діти не відвідуватимуть школу, то втратять навчальний рік.

"Якщо дитина упродовж півтора місяця не відвідує школу, вона залишається на другий рік, так прописано в законодавстві", – зауважив голова РДА.

Найкраща альтернатива для школярів – школа у селі Карасин. Заклад має свій автобус, який зміг би підвозити дітей. Однак стобихівчани з таким проханням до директора школи не зверталися.

Жителі села Стобихівка переконані, що не пускати дітей до школи – це єдиний вихід прискорити процес будівництва нової школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ УЧНЯ, ЯКИЙ НЕ ЗДАВ ГРОШІ НА РЕМОНТ, ПОСАДИЛИ ЗА СТАРУ ПАРТУ

Надрукувати
мітки:
коментарів