Поділитись:

Досі ніяких переговорів, – "Волиньобленерго" про борги "Луцькводоканалу"

Вівторок, 23 жовтня 2018, 12:00

Після публікації запланованого графіку відключення об′єктів "Луцькводоканалу" у засобах масової інформації з'явилися коментарі щодо незаконності такого відключення та нібито переговорів, які тривають.

ПрАТ "Волиньобленерго" повідомляє, що твердження щодо незаконності є необґрунтованим, оскільки базується на "вільному" трактуванні ст.6 Закону України "Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення", яка визначає принципи державної політики у сфері питного водопостачання, а не встановлює заборону на відключення, – інформує прес-служба підприємства.

Окрім декларації принципів державної політики, прямої норми щодо заборони відключення в законодавстві України немає. Підтвердженням цього є практика відключень водоканалів у Волинській, Харківській, Київській, Чернівецькій, Житомирській, Тернопільській областях.

Нагадаємо, що в недалекому минулому на Волині застосовували дискретне (погодинне) електропостачання одного з водоканалів задля обмеження відпуску електроенергії до оплаченого рівня. Таким чином, не варто посадовим особам міської ради і "Луцькводоканалу" сприймати офіційне попередження про відключення від електропостачання як погрозу. Доцільно підготувати лучан, водоканалізаційне господарство міста до цієї форс-мажорної події, якщо не буде винайдено фінансові ресурси для врегулювання заборгованості, – запевнили у "Волиньобленерго".

Також на підприємстві заявили, що станом на ранок 23 жовтня переговорів із посадовими особами "Волиньобленерго" щодо погашення боргу чи відключення "Луцькводоканалу" не проводили. Також "Волиньобленерго" не отримувало жодних пропозицій ні від КП "Луцькводоканал", ні від керівництва Луцької міської ради.

"Волиньобленерго", попри фінансові проблеми, своєчасно, в повному обсязі і регулярно сплачувало всі чималенькі податки до міського бюджету і має право розраховувати на партнерське ставлення до одного з найбільших платників податків міста. Політичний піар і популізм ніяким чином не можуть компенсувати витрачені нами фінансові ресурси. Наголошуємо, що метою ПрАТ "Волиньобленерго" є не відключення, а повернення коштів, витрачених товариством на покриття недоплат КП "Луцькводоканал", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
09 лютого 2024