Поділитись:

На Волині оцифровують дані про земельні ділянки

П'ятниця, 22 квітня 2016, 13:30
На Волині оцифровують дані про земельні ділянки

У Волинській області триває оцифрування даних про земельні ділянки – створюються електронні поземельні книги, до яких вносять усі відомості про наділи.

Загалом інфо про 341 867 земельних ділянок вже перенесено з паперових носіїв у загальну базу даних, – повідомили у прес-службі ГУ Дерржгеокадастру у Волинській області.

За перші три місяці 2016 року було відкрито 98 817 поземельних книг, що становить 70,4 % від запланованого на І півріччя. Державні кадастрові реєстратори Волині щодня створюють 1674 таких документи. За цим показником наша область посідає друге місце в Україні.

Найкраще спрацювали фахівці територіальних управлінь Держгеокадастру у Іваничівському (100 %), Ратнівському (100 %) та Старовижівському (94,6 %) районах.

Загалом, до 1 липня 2016 року на Волині залишилось відкрити ще 41610 поземельну книгу.

"Наші фахівці старанно переносять дані про земельні ділянки у електронні поземельні книги, адже робота мусить бути виконана якісно. На разі відсоток допущених помилок становить 1,1% від загальної кількості, але ми працюємо над їх виправленням і подальшим недопущенням", – наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Довідка: поземельна книга - документ, який є складовою частиною державного реєстру земель, містить відомості про земельну ділянку, обмеження на використання земельної ділянки, суб'єктів прав на земельну ділянку та правовстановлюючі документи, а також дані про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, її цільове призначення, склад земельних угідь. Поземельна книга відкривається одночасно з державною реєстрацією земельної ділянки та є документом Державного земельного кадастру, ведеться в паперовій та електронній (цифровій) формі.

Надрукувати
мітки:
коментарів