Поділитись:

"Конфлікт вийшов за межі допустимого", – Гунчик про митницю

Вівторок, 26 квітня 2016, 08:18

Голова Волинської облдержадміністрації назвав дії активістів на Волинській митниці проявом неповаги.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"Востаннє, коли перебував у Римачах, зустрічався з працівниками митниці та громадськими активістами. Тоді ж звернувся до керівництва відомства з проханням негайно розблокувати входи до адміністративного приміщення митниці, аби був вільний доступ і для працівників, і для відвідувачів. До речі, саме для сторонніх осіб необхідно було забезпечити процедуру доступу з видачею тимчасових перепусток чи здійснювати запис у журналі реєстрації тощо. Вважаю, що замок і ланцюг – не аргумент", – зазначив Володимир Гунчик.

Також він запевнив, що просив активістів дотримуватися правопорядку й проводити громадські акції, як передбачає закон.

"Також просив не заходити на територію митниці й безпосередньо в службове приміщення, не проводити там акцій, у жодному разі не перешкоджати професійній діяльності працівників митниці" – додав голова ОДА.

Тому події, які відбулися, як голова облдержадміністрації Володимир Гунчик не схвалює.

"Погром, знищення державного майна – прояв неповаги не стільки до конкретної особи, як до держави в цілому. І тут не грає ролі, хто саме очолює митницю, подобається та людина громадськості чи ні", – сказав Гунчик.

Він вважає, що конфлікт вийшов за межі допустимого, тому оцінку ситуації повинні дати правоохоронні структури.

Нагадаємо: протест під Волинською митницею у селі Римачі тривав з 4 квітня. Працівники ЗМІ виявили, що участь в ньому брали і найняті люди. Вони вимагають відставки нині в.о. начальника митниці Олександра Шавлака.

Раніше скандальний виконувач обов'язків керівника Волинської митниці не прийшов на зустріч з колективом та проігнорував приїзд голови ОДА. Голова Волинської ОДА пропонує відкритий конкурс на посаду начальника Волинської митниці.

25 квітня у селі Римачі Любомльського району на митному посту "Волинь-центральний"зібралося понад 400 мітингувальників. Вони перекрили проїжджу частину, ходять на пішохідному переході. Утворився затор із вантажівок протяжністю понад кілометр.

Рух транспорту на автодорозі "М-07" (Київ-Ковель-Державний кордон) відновили о 15:00 годині.

За фактом захоплення адміністративного приміщення Волинської митниці прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
17 лютого 2024
16 лютого 2024
14 лютого 2024
06 лютого 2024
17 січня 2024
20 грудня 2023
19 грудня 2023