Поділитись:

"Щаслива, що була в Україні", – Генконсул Польщі про Луцьк

Понеділок, 02 травня 2016, 21:01

Генеральний консул Республіки Польща Беата Бживчи поділилася своїми враженнями про Україну та Луцьк.

Про те, як їй жилося у сусідній країні, пані Беата розповіла у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент".

"Раніше я відвідувала Україну тільки як турист, і це зовсім інакше, як тут почнеш жити і працювати. Враження різні. Із одноко боку дуже приємні, відверті люди. З іншого боку – незрозуміла для мене система, в якій доводиться жити українцям. І це контраст, який я бачу. Спочатку досить важко було працювати. Це був мій перший досвід роботи в країні, яка є нашим східним сусідом. Я не знала, як тут працюватиметься", – підкреслила Беата Бживчи.

Генконсул зазначила: якщо матиме нагоду повернутися до України, чи працювати у інших країнах колишнього радянського простору, то матиме відповідний досвід.

"На моїх очах багато змінилося. Ми разом пережили час Революції Гідності. Майже щодня ми стояли разом з українцями на Майдані та слідкували за всіма цими подіями, які відбувалися і в Києві, і в інших містах. У рамках нашого консульського округу зустрічалися з різними представниками і державних структур, і громадських організацій. Це була можливість бути в середині важливих подій в Україні. Я щаслива, що була в Україні, коли відбувалися великі зміни. Я продовжуватиму слідкувати в Польщі за тим, що відбуватиметься у вашій країні. Я є великим симпатиком України, і буду вболівати за те, щоб усе вдалося, хоча це довгий шлях", – каже дипломат.

Також пані Беата відмітила призначення відомого польського політика, колишнього міністра фінансів Лєшика Бальцеровича представником Президента України в уряді.

"Думаю, що ці жорсткі реформи, які пройшла Польща в 90-х роках, вдасться реалізувати і в Україні", – підсумувала Генконсул.

Нагадаємо, що Беата Бживчи залишає роботу в Луцьку та повертається працювати в Польщу.

Надрукувати
мітки:
коментарів