Поділитись:

Четверо кандидатів у 23 окрузі агітують з порушеннями

Четвер, 30 червня 2016, 15:15

У Любешівському та Камінь-Каширському районах на Волині виявлено друковані агітаційні матеріали у місцях, не призначених для розміщення агітації.

Відповідні факти зафіксували спостерігачі ОПОРИ у середу, 29 червня.

Зокрема, у селі Седлище Любешівського району виявили друковані агітаційні матеріали із зображенням кандидатів у народні депутати Олександра Пирожика (ВО "Свобода") та Ігоря Рицка (самовисування), виготовлені за кошти виборчих фондів кандидатів, на опорах електромереж, дорожніх знаках, зупинках громадського транспорту, а також на дереві. Агітація у цих місцях може вважатись фактом порушення благоустрою в населеному пункті.

У цей же день у селі Брониця були виявлені агітаційні листівки із зображенням кандидата Олександра Пирожика, розміщені на поштовій скриньці та на зупинці громадського транспорту. На відповідних агітаційних матеріалах міститься гасло кандидата "Жити по справедливості, працювати на совість!", позначення "Кандидат у народні депутати" та логотип політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Крім того, на листівці є інформація про замовника листівки, відповідальну за друк особу, тираж та установу, що здійснила друк.

Аналогічні недотримання правил благоустрою та разом із тим порушення рішення виконавчого комітету Пнівненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області зафіксовані у двох населених пунктах на території сільської ради. Так, у селах Пнівне та Волиця 29 червня на опорах електромереж виявлено листівки тих самих двох кандидатів.

У місті Камінь-Каширський у місцях, не відведених для розміщення агітації, зафіксовано агітаційні матеріали із зображенням іншого кандидата – Ірини Констанкевич (УКРОП). Зокрема, на опорах електромереж невідомі розмістили афіші з інформацією про зустріч з кандидатом.

Варто нагадати, що 23 червня було зафіксувано агітаційну листівку із зображенням кандидата у народні депутати України від Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Були на електроопорі у селі Копилля Маневицького району.

Надрукувати
мітки:
коментарів