Поділитись:

На Волині може з'явитися об'єднана громада із 20-мільйонним бюджетом

Понеділок, 11 липня 2016, 09:32
На Волині може з'явитися об'єднана громада із 20-мільйонним бюджетом

Громада селища Рокині і села Брище погодилася на об'єднання з Княгининівською (донедавна – Маяківською) сільською радою; нова громада стане наразі найбільшою на Волині, а її бюджет може сягнути 20 мільйонів гривень.

Громадські слухання відбулися у Рокинях у неділю, 10 липня, пише Волинь24.

"Громада Рокинівської селищної ради вирішила надати згоду щодо об'єднання з Княгининівською сільською радою і утворити об'єднану громаду з центром в селі Княгининок", - повідомила сільський голова Княгининівської сільради Олена Тердохліб.

Відтак, в об'єднану громаду увійде 8 сіл: Зміїнець, Милуші, Княгининок, Сирники, Милушин, Моташівка, Буків (ці села і раніше входили до Маяківської сільради) а також Рокині і Брище – села, які приєднаються невдовзі.

Об'єднана громада нараховуватиме більше 10 тисяч населення. В тому числі 7 тисяч 340 жителів сіл теперішньої Княгининівської сільради, 2300 мешканців Рокинь і 378 жителів Брища.

"Ми будемо найбільша на сьогодні громада в Волинській області. І зможемо отримати від державного Фонду регіонального розвитку до 10 мільйонів на розвиток громади", – запевнила Олена Твердохліб.

"Крім того, об'єднаний бюджет громади, за найскромнішими підрахунками, сягатиме 20 мільйонів гривень", – додала сільський голова.

"Ми за цих півроку вже обігнали найбагатшу сільську раду Боратина з виконанням бюджету. 22 липня на сесії будемо ділити 3 мільйони 400 тисяч гривень, які отримали від перевиконання бюджету", - повідомила Олена Твердохліб.

Як пояснила вона, процес об'єднання може завершитися вже у серпні.

"Десь 15 серпня Верховна Рада буде затверджувати перспективний план і ми вже будемо готові до цього", – пояснила вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024