Поділитись:

Чим годуватимуть на Різдво дичину у мисливському господарстві «Звірівське»

Середа, 06 січня 2016, 16:01
Чим годуватимуть на Різдво дичину у мисливському господарстві «Звірівське»

В угіддях ДП "МГ "Звірівське" мешкає більше тисячі різних звірів.

Пережити зиму зубрам, лосям, благородним і плямистим оленям, диким свиням, козулям, дрібній дичині допомагає єгерська служба, - пише на сайті Волинського обласного упралівння лісового і мисливського господарства.

"У звірогосподарстві працює десять єгерів. Вони цілодобово охороняють звірів, щодня їх підгодовують", – розповідає в. о. директора-головний єгер ДП "МГ "Звірівське" Олександр Перхалюк.

Для цього на території мисливського господарства облаштовано 60 підгодівельних майданчиків, де є і годівниці, і солонці. У холодну пору звірі можуть поласувати тут сіном, картоплею, зерновідходами, кукурудзою, іншими смакоголиками.

Їх заздалегідь заготовляє або закуповує у підприємців єгерська служба. Надають спонсорську допомогу і місцеві підприємці та небайдужі природолюби.
"Найбільше у нашій роботі нам сприяє колектив ДП "Ківерцівське ЛГ", де працює директором Віктор Сахнюк. Завжди приходять на поміч також підприємець із села Дерно Олег Кушнір та директор "Волиньдержпродукт "Вілія" Євген Дудка, які забезпечують господарство зерновідходами та посівним матеріалом", – перераховує Олександр Перхалюк.

Цього року єгерська служба вже згодувала дичині 20 тонн картоплі, зараз найбільшою лакоминкою вважається зерно кукурудзи. Але і його залишалося обмаль. Тож керівництво мисливського господарства замовило "добавку" в підприємства "Дмитроца" - 10 тонн.

"Окрім кукурудзи і зерновідходів маємо також і запаси сіна, – кажуть єгері. – А ще кормові віники. Тож наші звірі не голодуватимуть".
Цього року диким мешканцям пущі сприяє і тепла погода. Завдяки їй, звірі мають вдосталь і природнього корму. Та все ж кожного дня приходять до підгодівельних майданчиків, де на них чекають ще й гостинці від єгерської служби або ж небайдужих природоолюбів. Різдво у звірів буде з кормами.

Надрукувати
мітки:
коментарів