Поділитись:

Білорусь відмовляється від свинини з Волині

П'ятниця, 02 вересня 2016, 09:16

З 1 вересня Білорусь вводить тимчасові обмеження на ввезення свинини з Волинської та Вінницької областей України через африканську чуму свиней.

Про це повідомили в департаменті ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі, – передає агентство "БЕЛТА".

За останніми даними Міжнародного епізоотичного бюро, на території Волинської та Вінницької областей України зареєстровано нові випадки захворювання сприйнятливих видів тварин африканською чумою свиней. Тому департамент ветеринарного і продовольчого нагляду вводить тимчасові обмеження на ввезення із зазначених територій живих свиней, свинини і продуктів її переробки тощо.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯКЩО АФРИКАНСЬКА ЧУМА "ПІДЕ" ВОЛИННЮ – ВИРІЖУТЬ ВСІХ СВИНЕЙ

Зазначені обмеження також поширюються на готові корми (для кішок і собак), що не пройшли термічної обробки, виготовлені із сировини, що походить із Волинської та Вінницької областей України.

Також скасовуються всі раніше видані дозволи на ввезення даних товарів до Білорусі із зазначених областей України. Одночасно буде вжито додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, свинарських ферм і господарств усіх форм власності.

Нагадаємо: на кількох автодорогах Волині через хворобу тварин обмежили рух транспорту.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЗБУДНИКАМИ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ НА ВОЛИНІ МОЖУТЬ БУТИ ДИКІ СВИНІ, – ГУНЧИК

Надрукувати
мітки:
коментарів