Поділитись:

Інвестиції в українських «вундеркіндів», або благодійність по-ковельськи

П'ятниця, 08 січня 2016, 18:23

Благодійний фонд Івана Омелянюка "Майбутня Волинь-Україна" розпочав свою активну діяльність починаючи з 2006 року у Ковелі.

Основною сферою роботи фонду є підтримка та надання благодійної допомоги талановитій творчій молоді, яка перебуває скрутному матеріальному становищі.

На Волині у 2015 році у ділових колах став поширеним благодійний рух. Одні бізнесмени допомагають самотужки, інші примикають до благодійних фондів. "Конкурент" запускає святковий спец-проект, у рамках якого будуть зібрані відомості про діяльність волинських меценатів. Також для популяризації соціально-відповідального бізнесу у нашому виданні працює постійна рубрика "Благодійність".

Засновник фонду винахідник-волинянин - Іван Омелянюк. Він був першим, хто впроваджував цифрове ефірне телебачення стандарту DVB-T в Україні. Керівник першої в Україні компанії, яка почала розробку та виробництво сучасного телерадіомовного передавального обладнання НВП "Квант-Ефір".

Допомагають благодійнику громадський діяч та голова правління фонду – Галина Голубович, координаторка ВОГО "Волинський прес-клуб", представниця Інституту масової інформації у Волинській і Рівненській областях, громадська активістка Богдана Стельмах, вчителі ковельських шкіл: Дружинович Сергій, Прокопів Наталія, Тхоржеська Наталія.

"Ми не працюємо ради піару, в нас немає мільярдного бюджету, можливо, ми навіть не настільки відомі. Основне ради чого ми робимо свою роботу – це благодійність та щирість, допомога тим, хто дійсно її потребує", - наголошує Галина Голубович.

У фонді розповідають, що в 2015 році діяла програма благодійної допомоги обдарованим студентам-першокурсникам, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. В межах якої був започаткований всеукраїнський конкурс іменних стипендій Івана Омелянюка.

За критерієм академічної успішності та соціальної активності стипендіатами стали десять фіналістів та троє додаткових стипендіатів, яким виплачується щомісячна фінансова допомога у розмірі 1100 гривень.

Допомагає фонд і громаді ковельчан. Встановлено монумент борцям за волю України в с. Підсинівка Старовижівського району, Стелу жертвам більшовицького терору в м. Ковелі.

Підтримуються культурно-мистецькі заходи: міжнародний фестиваль танцю "Танцююче місто" в м. Ковелі, свято "Лісової пісні" в Нечимному, виставки-конкурси "Зимовий калейдоскоп" та "Великодня веселка" Ковельської дитячої художньої школи ім. А. Лазарчука. Завдяки фінансовій підтримці Фонду камерний оркестр "Квінта" взяв участь в фестивалі "Яскрава симфонія Прикарпаття". Надається фінансова підтримка і капелі бандуристів Ковельської школи мистецтв.

Саме за активну участь у розбудові міста та вирішення насушних проблем містян, Іван Омелянюк отримав з рук Олега Кіндера нагрудний знак "Почесний громадянин міста Ковеля".

Підтримує Фонд і українських військових на Сході. Для того, щоб зібрати якнайбільше коштів, займається організацією благодійних ярмарок для підтримки бійців АТО, був співорганізатором виставки "Героям Слава!" у місті Ковелі.

Одним з пріоритетів діяльності БФ "Майбутня Волинь-Україна" є також робота спрямована на захист української мови та патріотичне виховання молоді. Саме в межах цієї стратегії в місті Ковелі спільно з громадською організацією "Союз українок" була заснована "Школа гармонійного розвитку". Де учнів навчають формувати громадянську свідомість, закладаються паростки здорової нації, виховується молодь, що шанує духовні та культурні цінності свого народу.

Дбає фонд і про забезпечення бібліотек України новими книгами. В 2015 році було передплачено близько 700 примірників патріотичного часопису "Незборима нація".

Взагалі, за останні 6 років роботи Благодійного Фонду Івана Омелянюка "Майбутня Волинь-Україна" було надано допомоги більше ніж 200 дітям, а загальні витрати на благодійну діяльність становлять близько 2 млн. грн.

Читайте також:

Що робив фонд Ігоря Гузя на Прибужжі

Фронтмени волинського бізнесу - в одній меценатській ініціативі

Надрукувати
мітки:
коментарів