Поділитись:

Волинський нардеп: про презумпцію правоти поліцейських та легалізацію зброї

Субота, 01 жовтня 2016, 09:10

Народний депутат від Волині Ігор Лапін розповів про своє ставлення до наміру запровадити так звану презумпцію правоти поліцейських, а також про те, чи варто дозволяти в такому випадку носіння зброї громадянам.

Про це він заявив у прямому ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" у п'ятницю, 30 вересня.

Як зауважив нардеп, можливості розширення прав поліцейських в такій формі, як пропонує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, він не підтримує.

"Мусить бути якась противага. Якщо казати буквально: якщо поліцейський на вулиці апріорі має бути правий, тоді при судовому засіданні він має бути апріорі винен", – вважає Ігор Лапін.

Нардеп додає, що громадяни повинні мати право на захист, зокрема в суді, якщо повноваження поліції розширять таким чином. Одним з механізмів цієї противаги, чи створення паритетності, на думку Лапіна, могла би бути легалізація зброї в Україні.

Також він висловив сумнів щодо професіональних якостей нинішніх патрульних поліцейських. Мовляв, цим "хорошим хлопцям" слід спершу пройти відповідний вишкіл, навчання на стресостійкість, щоб можна було говорити про збільшення якихось повноважень.

Надрукувати
мітки:
коментарів