Поділитись:

Презумпція правоти поліцейських: переваги та недоліки

Понеділок, 03 жовтня 2016, 12:31
Презумпція правоти поліцейських: переваги та недоліки

На вибір чергової теми ток-шоу Протилежний Погляд LIVE вплинули останні події, що відбулися у Дніпрі і викликали масу обурення та обговорення у суспільстві.

Нагадаємо: 24 вересня були розстріляні двоє поліцейських при виконанні своїх обов'язків, нападника затримано. Проте не менш гучною стала заява міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо надання більших повноважень поліцейським : "Імператив презумпції правоти поліцейського повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй".

Керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе сподівається, що Верховна Рада ухвалить зміни до законодавства про презумпцію правоти поліцейських вже 4-7 жовтня. "Потрібно дати повноваження поліцейським, щоб вони випереджали злочинців", – додала вона.

Щодо впровадження в Україні презумпції правоти поліцейських дискутували громадські активісти Олександр Николайчук, учасник ради ГО "Самооборони Майдану" та Ігор Алексєєв, голова Спілки власників зброї Волині.

До того ж своєю думкую щодо цього поділився і народний депутат від Волині Ігор Лапін. Можливості розширення прав поліцейських в такій формі, як пропонує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, він не підтримує.

Дивіться повний випуск програми.

Переглянути відео на YouTube

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЦЕ БИК І НЕАДЕКВАТ, – АЛЕКСЄЄВ ПРО ВОДІЯ BMW, ЯКИЙ "ОБМАТЮКАВ" ЛУЦЬКОГО ПАТРУЛЬНОГО

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024