Поділитись:

Хто може стати новим директором Волинського онкодиспансеру

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 12:49
Хто може стати новим директором Волинського онкодиспансеру

Волинський обласний онкологічний диспансерВолинський обласний онкологічний диспансер

У Волинській обласній раді на посаду головного лікаря лікувально-профілактичного закладу "Волинський обласний онкологічний диспансер" пропонують виконувача обов'язків головного лікаря Людмилу Бубенову.

Про це стало відомо 7 жовтня під час засідання постійної комісії облради з питань соцзахисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства, – інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Бубенова розповіла, що у диспансері працює вже 11 років та представила своє бачення подальшої роботи комунального закладу. Перш за все, вважає лікар, треба зберегти колектив професіоналів. За її словами, аби підготувати лікаря-онколога, треба 7-10 років, а згідно зі статистикою, минулого року з України виїхало 15 тисяч спеціалістів.

Людмила Бубенова та Ігор ПалицяЛюдмила Бубенова та Ігор Палиця

Окрім того, працюватимуть над підвищенням професійного рівня лікарів. Зокрема, за три роки двоє спеціалістів стажувалися у Польщі та один в Австрії, інженери з променевої діагностики стажувалися у Швейцарії тощо.

Надалі планують також працювати у галузі профілактики. Вона полягатиме у фінансуванні програм щодо раннього виявлення онкозахворювань. Зараз у диспансері працює лабораторія цитоскринінгу, завдяки роботі якої вдалося знизити відсоток хворих на рак шийки матки.

Проте заклад потребує зміцнення матеріальної бази. Разом з поліклінікою у лікарні роблять 4,5 тисяч операцій на рік, тому потребують покращення операційної. Окрім того, у дві операційні необхідна наркозно-дихальна апаратура. У подальшому у пріоритеті також будуть профогляди.

Своїм рішенням комісія рекомендувала голові облради Ігорю Палиці рекомендувати призначити Бубенову головним лікарем закладу на один рік.

Надрукувати
мітки:
коментарів