Поділитись:

Куди поділася з Волині африканська чума свиней (оновлено)

Понеділок, 24 жовтня 2016, 21:00

40-денний карантин, пов'язаний з виявленням на Волині випадків африканської чуми свиней, знято.

Поголів'я із 100 свиней умертвили за час карантину через загрозу африканської чуми. Про це Конкуренту розповів 24 жовтня начальник управління безпечності харчових продуктів та ветиринарії головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський.

Із його слів, зараз спалах африканської чуми свиней області не загрожує, оскільки вогнище ліквідовано, а 40-денний карантин пов'язаний з цим, зняли 12-13 жовтня. Про нові випадки спалаху хвороби у свійських тварин люди не повідомляли.

"Згідно з інструкцією, 40 днів проводились відповідні заходи, ми контролювали ввезення-вивезення різної продукції, як тваринницької, так і рослинницької. Спалахи африканської чуми виявили у трьох селах в Любешівському районі і в селі Кортеліси, що на Ратнівщині. Також за період карантину умертвили 44 свині в Любешівському районі і 56 свиней у Ратнівському районі", – сказав Богдан Лозинський.

На Любешівщині причиною виникнення чуми стало куплені людьми на базарі в райцентрі продукти тваринного походження, які вже були заражені. Встановити звідки були завезені ці продукти нині важко. У Ратнівському районі підтвердили факт, що причиною зараження стали дикі кабани.

Нині не дивлячись на те, що 40-денний карантин знято, в цих чотирьох визначених неблагополучних пунктах недозволено здавати чи реалізовувати свинину ще приблизно шість місяців. Утім, Богдан Лозинський каже, що в разі виникнення подібних випадків, будуть знову вживати заходи для їхнього усунення.

Читайте також: ЧЕРЕЗ АФРИКАНСЬКУ ЧУМУ НА ВОЛИНІ ТРИВАЮТЬ ПЕРЕВІРКИ

Читайте також: ЯКЩО АФРИКАНСЬКА ЧУМА "ПІДЕ" ВОЛИННЮ – ВИРІЖУТЬ ВСІХ СВИНЕЙ

Читайте також: ЗБУДНИКАМИ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ НА ВОЛИНІ МОЖУТЬ БУТИ ДИКІ СВИНІ, – ГУНЧИК

Надрукувати
мітки:
коментарів