Поділитись:

Волинь не готова до грипу, – головний пульмонолог області

Вівторок, 01 листопада 2016, 09:58

Наразі Волинська область зовсім не готова до грипу та грип-пневмонії.

Про це у Фейсбуці повідомив головний пульмонолог області Олег Яковенко.

Медик зазначає, що в області немає ані вакцини проти грипу, ані основного противірусного препарату "Озельтамивіру", експрес-тестів для діагностики грипу в медичних закладах теж немає.

Центральні районні лікарні та Волинська обласна інфекційна лікарня лише на 33 % забезпечені централізованою подачею кисню як основного джерела для респіраторної підтримки хворих з гострою дихальною недостатністю, на 50 % – обладнанням для респіраторної підтримки хворого за допомогою апарату неівазивної вентиляції легень.

Медичні установи області (міські лікарні, центральні районні лікарні та Волинська обласна інфекційна лікарня) зовсім не мають обладнання для газового аналізу крові та РН для діагностики та моніторингу гострої дихальної недостатності відповідно до сучасних стандартів.

"Інформація щодо потреби в медичних засобах (вакцини, ліки, засоби захисту) та щодо стану матеріально-технічної бази медичних закладів подані мною офіційним листом голові облдержадміністрації В. Гунчику, голові обласної ради І. Палиці та начальнику обласного управління охорони здоров'я ОДА І. Ващенюку!" – йдеться у дописі Яковенка.

Надрукувати
мітки:
коментарів