Поділитись:

Найбагатший українець Рінат Ахметов передає всі свої телеканали державі (відео)

Понеділок, 11 липня 2022, 18:18
Найбагатший українець Рінат Ахметов передає всі свої телеканали державі (відео)

Український мільярдер Рінат Ахметов заявив, що змушений вивести свою інвесткомпанію SCM з медійного бізнесу.

Про це йдеться в заяві засновника та акціонера SCM Ріната Ахметова, оприлюдненій на сайті компанії.

«Я прийняв вимушене рішення про вихід моєї інвестиційної компанії SCM з медійного бізнесу. Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МГУ», – заявив Ахметов.

За його словами, таке рішення зумовлене набранням чинності закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Бізнесмен зауважив, що «короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах».

Він наголосив що «не був, не є й не буде олігархом». 

Ахметов нагадав, що медіахолдинг складається з 10 ефірних і супутникових телевізійних каналів, інтернет-ресурсів, друкованих ЗМІ та сучасної виробничої медійної екосистеми. Загальний обсяг інвестицій, вкладених у нього, перевищив $1,5 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів