Поділитись:

ВНУ та ЛНТУ: особливості вступу-2022 до луцьких вишів (відео)

Вівторок, 19 липня 2022, 16:00
ВНУ та ЛНТУ: особливості вступу-2022 до луцьких вишів (відео)

Повномасштабне військове вторгнення росії до України, поставило під питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії до університетів у 2022 році.

Наразі вже відомо, що ЗНО відбудеться, але у спрощеному форматі – у вигляді мультипредметного тесту, до якого входитимуть історія України, українська мова та математика. Завдань з української літератури в тесті не буде. Учасники мультипредметного тесту повинні виконати 60 завдань протягом 80 хвилин.

Оцінка отримана за мультикультурний тест буде відповідати чинним програмам ЗНО і результат кожного зі складників тесту буде подаватися у тестових балах, а також за шкалою 100 – 200.

Цьогоріч для вступу абітурієнти мають подати мотиваційний лист – документ, у якому пояснюють причини, з яких вважають себе найкращими кандидатами для вступу на відповідну навчальну програму університету.

Зазвичай такий лист мав мінімальну вагу і був потрібен лише для того, щоб надати перевагу одному з двох вступників, які набрали однакову кількість балів ЗНО. Раніше такі збіги були рідкістю, проте не цього року.

При вступі в умовах війни мотиваційний лист матиме дещо вищу цінність, адже випускники складатимуть не чотири предмети, а один. Тому, ймовірність того, що кількість вступників з однаковими балами зросте – вища.

Бал атестата, медаль, призові місця в олімпіаді не будуть впливати при вступі.

За словами секретаря приймальної комісії Луцького національного технічного університету Ірини Бандури, цьогоріч до університету, на певні освітні програми, можна вступити без складання будь-яких іспитів – лише з мотиваційним листом.

«Якщо ви обираєте спеціальність, яка належить до технічних галузей, або, наприклад агрономі агроінженерія, то на ці освітні програми на контракт достатньо лише мотиваційного листа, як на денну, так і на заочну форму навчання», – пояснила освітянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів