Поділитись:

Прожили в окупації 10 днів: історія родини зі Снігурівки, яка переїхала до Луцька (відео)

Вівторок, 19 липня 2022, 22:40
Прожили в окупації 10 днів: історія родини зі Снігурівки, яка переїхала до Луцька (відео)

Нині у Луцьку проживає чимало переселенців з різних куточків України. Війна змусила покинути домівку і Світлану Горну разом із 11-річним сином Костянтином. Їх рідне місто Снігурівка Миколаївської області рашисти спершу розбомбили, а потім окупували.

Прожили в окупації деякий час і герої сюжету телеканалу «Конкурент TV», які поділились своєю історією.

«Як звичайно, встали, пішли на роботу і вже на роботі почали казати, що війна..війна..війна. Всі, звісно, метушились, незрозуміло було, бо в нас ні літаки не літали, ні бомбили – все ще не так було серйозно. До кінця робочого дня нас розпустили додому. Не вірилось, не сприймалось серйозно. А вже більш небезпечно і серйозно все стало, коли вже почали чути вибухи так далеченько, потім росіяни повз наше місто проїжджали. А ще страшніше, коли вони 19 березня взагалі зайшли в Снігурівку нашу і залишились. Тоді дуже страшно стало. За тиждень до того, як вони зайшли, розбомбили нашу Снігурівку, це в військомат попали, завод майже зруйнований, розбомбили все місто», – пригадує жінка.

Розповідає, що спочатку не могла наважитися виїхати, бо не було грошей і шкода було лишати будинок і тварин.

«Син три дні не виходив з підвалу. Оце в темряві сидів там під ті свічки, боявся виходити, бо постійно бомбили, і я вирішила, що як це три дні не бачив сонця, то треба їхати. І ото волонтери приїхали, в нас нічого не зібрано було, то документи взяли і поїхали. Все кинули», – розповідає Світлана Горна.

Коли приїхали у Луцьк, одразу світла не вмикали у помешкані.

«Тут, в Луцьку, світло горить до темноти. Ми перший час з сином за звичкою взагалі ввечері не вмикали. Лиш згодом звикли, що можна. Життя продовжується. В мене зараз таке відчуття, що я в режимі очікування – сиджу і чекаю, коли ось там щось закінчиться і все зміниться», – каже переселенка.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Прожили в окупації 10 днів: історія родини зі Снігурівки, яка переїхала до Луцька (відео)

Нагадаємо: своєю історією поділилися і Таміла й Олександр Муравйови із Снігурівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів