Поділитись:

Бив ногою та цеглиною: через сусідські війни у Луцьку постраждав пес (відео)

Четвер, 21 липня 2022, 09:42
Бив ногою та цеглиною: через сусідські війни у Луцьку постраждав пес (відео)

Лучанин Сергій Смітюх скаржиться на сусіда, який 5 липня побив бездомного собаку. Чоловік стверджує, що його сусід Михайло Андрощук, який мешкає на вулиці Срібній, кілька разів ударив ногою, а потім і цеглиною старого бездомного пса, яким Сергій опікується. Михайло побиття тварини не заперечує, а проте, каже, що пес був агресивним і кидався на чоловіка.

Що сталося, та як зараз почувається тварина, дізнавалися журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент»

Сергій Смітюх вже п'ять років опікується безпритульним псом Тузіком. Каже, собака раніше належав чоловікові, що жив у його будинку. Той помер, а пес лишився жити поруч із будинком. Його взялися доглядати Сергій із сім'єю. Постелили собаці килимок для лежання, підгодовують. Інші мешканці будинку також годують Тузіка. 

«Я від своєї дружини почув, що сусід копнув Тузіка. Ногою вдарив, цеглиною. Передивився відео з камер спостереження, і побачив, як виходить наш сусід по межі, іде до собаки, б'є його ногою і кидає цеглину в спину. Собака одразу покульгав геть. Коли моя дружина спитала, для чого він це робить – реакція була неадекватною», – розповідає Сергій. 

Бив ногою та цеглиною: через сусідські війни у Луцьку постраждав пес (відео) 

Він пояснює: із сусідом Михайлом у нього вже давно триває конфлікт. 

«Він там має незаконне будівництво, а я не хочу підписувати йому папери, бо вони не дотрималися межі. Вони на мене і поліцію викликають, і що хоч роблять. З тим сусідом я так і не спілкуюся, тож підійшов до його батька Богдана. Сказав, щоб той попросив свого сина більше так не робити. Його реакція теж була неадекватною – ударив мене по голові, я відмахнувся, потім був другий удар по голові. Вискочив його син і ніс мені перебив. Я написав заяву в поліцію», – говорить Сергій Смітюх. 

Чоловік каже: собака не винний. Пес старий, але мирний – може максимум погавкати і побігати за велосипедистами. А якщо його не чіпати – пес також вас не зачепить. 

У справі про побиття собаки Сергій звернувся у поліцію та прокуратуру. Каже, сусід має відповідати. Звернення до правоохоронців він зробив у середу, 20 липня. До нього додав відео з камер спостереження, на яких видно, як сусід лупцює собаку. 

На відео чітко видно удари, які Михайло наніс собаці. Після того він покликав жінку, яка поруч сапала город, і показав їй щось на паркані. 

«Його собака лежав біля моїх воріт. Я підійшов до нього і хотів відігнати, а вын на мене кинувся і збирався вкусити. Під рукою була цеглина, і я кинув, щоб собака відійшов. Через цього собаку моя дитина не може ходити до школи, не може ходити постійно кидається. Пес кусає сусідів», – каже Михайло Андрощук. 

Чоловік нарікає, що пес лізе до нього у подвір'я, і діти бояться вийти з хати.

«Я поставив глухий паркан, а пес почав під парканом пролазити. Я насипав пісок, а собака розриває той пісок і пролазить у подвір'я. Дружина, буває, на ніч сміття виставить – а пес розкидує», – каже він. 

Бив ногою та цеглиною: через сусідські війни у Луцьку постраждав пес (відео) 

Вже після того, як Сергій Смітюх звернувся до правоохоронців, Михайло Андрощук також пішов у поліцію і зателефонував у КП «Ласка». Хоче, щоб пса Тузіка забрали з вулиці. 

Наші журналісти також зателефонували у «Ласку», аби дізнатися, як зараз почувається пес. Директорка підприємства Оксана Богданюк повідомила, що під час огляду тварини ветеринарами жодних патологій не виявлено. На момент звернення до ветеринарів собака вже не кульгав. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024