Поділитись:

Чому газова труба в Луцьку ледь не "висадила в повітря" цілу вулицю (фото, відео)

Понеділок, 12 грудня 2016, 13:20

Жителі околиці Луцька у ніч на 11 грудня стали свідками неприємного інциденту – на вулиці Сосюри, 39 прорвало газову трубу, яка пролягає уздовж дороги.

Внаслідок цього виник "фонтан" із суміші газу, землі та води.

Саме в цьому місці трапився прорив><span class=Саме в цьому місці трапився прорив

Як повідомив опісля у фейсбуці Олександр Семенов, через витік газу серед ночі довелося евакуйовувати мешканців чотирьох будинків, що знаходилися поруч.

Мешканка будинку номер 39, навпроти якого трапився прорив, розповідає, що вибух пролунав близько 12-ї ночі.

"Вночі трапився глухий вибух. Спершу хлопок. Потім струмінь з болотом уверх, фонтан. Далі викликали служби", – розповідає пані Жанна.

Після цього, каже жінка, евакуювали мешканців чотирьох сусідніх будинків.

"В третій годині тільки повернулися додому. Нас евакуювали, 4 будинки. Дітей забрали. Самі зібралися, в чому були. Газовики кажуть, що це була б біда, якби не помітили витоку газу", – твердить мешканка.

Будинок номер 39. Навпроти нього прорвало газову трубу><span class=Будинок номер 39. Навпроти нього прорвало газову трубу

Жителі нарікають на жахливий стан дороги, якою щодня їздить великотоннажний вантажний транспорт підприємств. Серед них "Луцькавтодор", "УА Брук". Крім того, неподалік розміщений гаражний кооператив "Авіатор".

"За день проїжджають тисячі машин", – каже місцевий мешканець Валентин.

На думку жителів вулиці Сосюри, велику роль у прориві газопроводу, окрім вантажівок, відіграв водогін з технічною водою КРЗ, який від червня 2016 року має неліквідований прорив.

"Труба з технічною водою КРЗ постійно дає течію. Воно постійно мокре. Є підозра, що в цій мокротечі лежала й газова труба і воно дало своє", – розповідає мешканка 39-го будинку.

З огляду на це, занепокоєні лучани вранці 12 грудня ініціювали зустріч з міською владою, аби спробувати знайти шляхи, щоб вирішити цю проблему.

Розмова жителів вулиці з представниками місцевих підприємств

На місці прориву, окрім кількох десятків мешканців, зібралися представники місцевих підприємств, декілька депутатів міської ради, а також заступник директора департаменту ЖКГ міської ради Микола Осіюк.

Представників "Волиньгазу", які безпосередньо відповідають за стан газових труб, зранку присутні так і не дочекалися.

Представники КРЗ радяться між собою><span class=Представники КРЗ радяться між собою

Заїзд на підприємство, неподалік від місця, де прорвало газову трубу><span class=Заїзд на підприємство, неподалік від місця, де прорвало газову трубу

У цьому ж місці знаходиться фірма У цьому ж місці знаходиться фірма "Луцькавтодор", яка займається ремонтом доріг

Як розповів депутат від округу Юрій Безпятко, ремонт дороги на вулиці Сосюри було затверджено в планах робіт на четвертий квартал 2016 року. Щоправда, підрядники не встигли виконати робіт цьогоріч, тому ремонт перенесли на початок 2017 року.

Лучани ж зазначають, що спершу необхідно довести до ладу комунікації, які знаходяться під дорогою, а потім вже її ремонтувати. З огляду на це, місцеві мешканці вимагали перекрити дорогу, аби вантажівки не розбивали її надалі. Адже, попри те, що представники "Волиньгазу" заварили газову трубу в місті прориву, існує велика загроза, що вибух може трапитися знову.

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась телефоном зазначив присутнім, що міська рада не має права заборонити тутешнім підприємствам пускати цієї дорогою свій транспорт. Він запропонував хоча б частково посипати дорогу щебенем у цьому році, Щоправда, така ідея жителям вулиці не надто сподобалася.

Тим не менше, Юрій Крась зобов'язався зібрати представників підприємств і спільно обговорити шляхи вирішення проблеми.

Микола Осіюк через деякий час зауважив, що представники фірми "УА Брук" готові виділити дорожні плити, якими тимчасово перекрити небезпечну ділянку дороги для того, щоб автомобілі могли нею їздити. Лучани також не підтримали цієї ідеї, адже це, мовляв, все одно не розв'язує проблему.

Місцевий житель пояснює заступнику директора департаменту ЖКГ міської ради Миколі Осіюку, наскільки критичною є ситуація><span class=Місцевий житель пояснює заступнику директора департаменту ЖКГ міської ради Миколі Осіюку, наскільки критичною є ситуація

Лучани тимчасово перекрили рух транспорту. Тому водії змушені були розвертатися><span class=Лучани тимчасово перекрили рух транспорту. Тому водії змушені були розвертатися

Неподалік стояли і вантажівки><span class=Неподалік стояли і вантажівки

На думку депутатів, найкращим варіантом буде на деякий час обгородити небезпечну ділянку бетонними плитами, між якими б зміг рухатися транспорт><span class=На думку депутатів, найкращим варіантом буде на деякий час обгородити небезпечну ділянку бетонними плитами, між якими б зміг рухатися транспорт

Надрукувати
мітки:
коментарів