Поділитись:

Волиняни стали рідше хворіти на грип

Понеділок, 12 грудня 2016, 15:10

На 49 тижні 2016 року грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями у Волинській області захворіло 5 623 осіб (інтенсивний показник 536,2 на 100 тисяч населення) проти 5 989 (інтенсивний показник 571,1) на 48-му тижні, з них 62,7 % – діти віком до 17 років.

Показник захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями серед населення області на 6,1% менший від показника минулого тижня та на 4,2 % нижчий від розрахункового епідпорогу, – повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Найвищі рівні захворюваності населення, як і в попередній тиждень, зареєстровано у Камінь-Каширському, Луцькому, Маневицькому, Любешівському районах, в містах Луцьку та Нововолинську, найнижчий – у Локачинському районі. В жодному районі та місті області інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищили епідемічні, властиві для цього періоду року.

Протягом звітного тижня темп приросту захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років знизився на 6,2 % та 6 % відповідно. Серед дітей, які захворіли на грип та ГРВІ, більше хворіють у віковій групі 0-4 роки.

Кількість пацієнтів, яким знадобилась медична допомога в умовах стаціонару дещо знизилась. Питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, знаходиться майже на рівні минулого тижня — 149 осіб (2,6 % від усіх захворілих), проти 158 за минулий тиждень, із них 113 (76%) становлять діти віком до 17 років (3,2% від захворілих дітей).

Враховуючи дані щоденного моніторингу захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у навчально-виховних закладах, який проводиться фахівцями ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України", в області потреби в запровадженні обмежувальних заходів в закладах освіти поки що немає.

У цьому епідсезоні, при проведенні досліджень зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії, циркуляцію вірусу грипу в області не виявлено. У структурі виявлених респіраторних вірусів в Україні, як і раніше, домінують віруси парагрипу, а серед позитивних знахідок домінує штам вірусу грипу типу А(H3) сезонний, що визначений у 81,3 % випадків.

За оперативними даними закладів охорони здоров'я з початку епідемічного сезону (з 3 жовтня до 12 грудня) в області зареєстровано 45 523 хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Вже перехворіло 4,3 % населення.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано 1139 осіб (30 % від запланованого обсягу).

Надрукувати
мітки:
коментарів