Поділитись:

Підприємцям з "пустими звітами" у 2017 році доведеться платити

Вівторок, 13 грудня 2016, 15:44
Підприємцям з

Верховна Рада України прийняла закон, за яким з січня 2017 року єдиний соціальний внесок доведеться сплачувати навіть фізичним особам-підприємцям з нульовим доходом, які перебувають на загальній системі оподаткування.

Про це сказано у законопроекті № 5130, який Верховна Рада підтримала за основу і в цілому 6 грудня.

Згідно з проектом закону, підприємців (крім єдинників 1-ї групи) зобов'яжуть сплачувати єдиний соціальний внесок, не нижчий від мінімального страхового внеску. Останній, своєю чергою, у зв'язку зі збільшенням мінімальної зарплати, зросте до 704 гривень.

Таким чином, фізичним особам-підприємцям на загальній системі оподаткування слід чекати додаткових щомісячних витрат розміром 704 гривні, навіть, якщо вони в цей період не отримували доходів.

Відтак, законопроект № 5130 може набрати чинності до кінця 2016 року, після підписання Президентом та офіційного оприлюднення.

У Державній фіскальній службі Волинської області цих нововведень не коментують, поки вони не вступили в законну силу.

Довідково:

Станом на сьогодні фізична особа-підприємець, котра перебуває на загальній системі оподаткування, не зобов'язана сплачувати ЄСВ, якщо вона не отримувала доходу.

ФОП на спрощеній системі оподаткування сплачує єдиний соціальний внесок, незалежно від того, чи отримував він дохід.

***

Тому для фізичних осіб-підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування і не займаються при цьому бізнесом, є привід замислитися, чи потрібен їм цей статус. Адже з прийняттям нового закону їм доведеться щомісячно сплачувати чималу суму.

Надрукувати
мітки:
коментарів