Поділитись:

У Луцьку не можуть визначитися, чи перейменовувати вулицю Ярощука на честь Андрія Снітка

Вівторок, 13 грудня 2016, 13:51
У Луцьку не можуть визначитися, чи перейменовувати вулицю Ярощука на честь Андрія Снітка

Вулицю Ярощука, яка підпадає під закон про декомунізацію, пропонують назвати на честь полеглого в АТО Андрія "Хоми" Снітка.

Щодо назви вулиці на честь Снітка є звернення від нардепа Андрія Білецького та петиція. Про це сказала секретар Луцькради Юлія Вусенко 13 грудня під час засідання комісії з впорядкування назв вулиць.

Втім, голова ГО "Члени родин загиблих в АТО "Надія" Любов Карабан зазначила, що не варто виокремлювати когось одного, а назвати одну вулицю на честь всіх, хто загинув в АТО.

Голова ЦК "Азов" Андрій Дяченко сказав, що Андрій Снітко достойний того, щоб на його честь назвали вулицю, оскільки двічі здійснив героїчний вчинок. Перший – це коли він у 18 років пішов добровольцем на фронт, і другий – накрив своїм тілом гранату, щоб врятувати своїх бойових побратимів.

Начальник відділу охорони культурної спадщини Петро Троневич сказав, що це вищий героїзм – віддати за друзів своє життя, як зробив це сирота Андрій Снітко.

"Справа в тому, що не нам судити, що таке подвиг. Для мене подвиг, що люди, усвідомлюючи те, куди вони йдуть, роблять це. Але є люди, які повернулись з АТО, і вони також достойні найвищих почестей", – сказала Юлія Вусенко.

Представник ЦК "Азов" Олександр Дмитрук зазначив, що вони повторно підняли питання про перейменування через те, що Андрій Снітко отримав звання Героя України – найвищої державної нагороди.

Втім, комісія вирішила, що це питання варто відправити на доопрацювання.

Надрукувати
мітки:
коментарів