Поділитись:

Вбивство полонених українців в Оленівці: у США натякають, що росії не варто вірити

Субота, 30 липня 2022, 14:22
Вбивство полонених українців в Оленівці: у США натякають, що росії не варто вірити

У США, коментуючи вбивство українських військовополонених в Оленівці, натякають, що росіянам вірити не можна і ті намагаються ввести всіх в оману, заявляючи, що обстріл здійснила українська сторона.

Про це пише Українська правда, посилаючись на брифінг представника Пентагону і військового чиновника США

«Що стосується військовополонених, ми чуємо ті ж повідомлення, що і ви. Думаю, я б сказав вам, що у мене немає остаточної інформації про те, що саме сталося... Я хотів би попросити, щоб ми виявляли деяку обережність щодо того, що нам кажуть росіяни, просто тому, що ми знаємо, що в минулому вони робили кілька заяв, які не були близькими до істини», – зазначив він.

З його слів, уламки HIMARS, які показали в рф нібито як докази обстрілу, нічого не означають, тому що українські захисники уже багато разів використовували HIMARS проти окупантів, тому не складно знайти кілька уламків і сфальсифікувати «обстріл».

«Росіяни заявили, що у них є частини HIMARS, які використовувалися. Слухайте, але ж у росіян багато уламків від HIMARS, так? Я маю на увазі, що українці, чи знаєте, надіслали їм багато HIMARS. Тож мене б це не здивувало. Мене також не здивувало б, якби росіяни... ввели б нас в оману та сказали б нам, що це зробили українці», – зазначив він.

Він додав, що українським захисникам немає сенсу обстрілювати своїх громадян, адже вони дбають про свій народ – цивільних та військових.

Нагадаємо: Збройні сили рф здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися зокрема й українські полонені. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів