Поділитись:

У школі дітям безпечніше, ніж вдома, – держсекретар МОН

Середа, 10 серпня 2022, 10:40
У школі дітям безпечніше, ніж вдома, – держсекретар МОН

Навчання в режимі офлайн буде безпечнішим для дітей, ніж навчання онлайн вдома.

Про це під час брифінгу у Волинській обласній військовій адміністрації 10 серпня заявив державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін.

«Давайте будемо відвертими: якщо дитина лишається одна в дома на дев'ятому поверсі. Де є гарантія, що у разі повітряної тривоги вона вимкне світло, перекриє газ і самостійно спуститься в укриття?», – зазначив Сергій Захарін. 

Посадовець додав, що у школах у режимі навчання офлайн діти будуть під постійним наглядом педагогів, які навчені, як діяти у разі надзвичайних ситуацій. Окрім того, з дітьми постійно проводитимуть навчання на ««Годинах безпеки» про те, як поводитися у тих чи інших ситуаціях або ж у разі виявлення потенційно небезпечних предметів.

Також Сергій Захарін наголосив, що навчання офлайн буде можливе лише у тих навчальних закладах, де облаштовані укриття відповідно до всіх державних стандартів.

Разом з тим, нагадав посадовець, відповідно до чинного законодавства, батьки мають право обирати будь-яку форму навчання, передбачену законом. Хоч Міністерство освіти й наполягає на тому, щоб батьки обирали навчання офлайн. 

«Хай хоча б перші дні дитина подивиться, що таке школа, що таке колектив», – додав Сергій Захарін.

Нагадаємо, що у громадах, які безпосередньо межують з Республікою Білорусь, освітній процес буде проводитися онлайн

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів