Поділитись:

Нова поліція в Луцьку: наскільки якісні зміни?

П'ятниця, 16 грудня 2016, 21:30
Нова поліція в Луцьку: наскільки якісні зміни?

В Україні триває реформа МВС, внаслідок якої, власне, й утворилася патрульна поліція.

Про те, чи правильним шляхом йдуть її ініціатори та наскільки якісні відбуваються зміни, в ефірі Протилежного Погляду 16 грудня ділилися думками екс-начальник Луцького міського відділу Національної поліції України Ігор Муковоз і начальник Управління патрульної поліції у Луцьку Олександр Вовченко.

Ігор Муковоз переконаний, що реформа МВС була необхідною, однак вона відбувається неправильно.

"Я твердо переконаний в тому, що реформа патрульної поліції і загалом реформа МВС була на часі. Але людям не стало безпечніше. Реформа має принести якість. Якщо реформа призвела до збільшення злочинності і зменшення розкриття справ, то, очевидно, що реформа йде не тим шляхом. Я патрульних поважаю. До них питань нема: ці діти прийшли змінити країну. Але в мене є питання до тих, хто організовував цю "реформу", і чому ми маємо такі наслідки. З початку реформи був закладений конфлікт. Людям, які йшли на конкурс, говорили: "Ви молоді, правильні і принципові, а всі, що працювали до вас, - хабарники і поганці". Тобто створили штучний конфлікт. І тільки зараз появляється співпраця і розуміння", – зазначив екс-начальник поліцейських.

Натомість Олександр Вовченко запевнив: нинішнім патрульним ніхто не говорив, що попередні працівники поліції були погані. Однак погодився, що конфлікт таки існує.

"Реформа протікає добре, у будь-якому випадку. Попри все те, що закидають новій патрульні поліції, вони не зупиняються, вони працюють", – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
25 березня 2024
13 березня 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024