Поділитись:

Знищені будинки та житло в підвалі: «Свідомі» привезли допомогу жертвам війни (відео)

Понеділок, 22 серпня 2022, 17:00
Знищені будинки та житло в підвалі: «Свідомі» привезли допомогу жертвам війни (відео)

Луцькі волонтери доставили чергову партію допомоги до постраждалих від російської військової агресії регіонів. Цього разу «Свідомі» відправилися у Чернігів. Нині чернігівцям доводиться жити в неабиякій скруті: багатьом рашисти розбомбили будинки, деякі сім’ї змушені жити в підвалах та гаражах.

На початку повномасштабної війни область була частково окупована, а обласний центр, міста та села зазнавали нещадних обстрілів та бомбардувань окупантів. Нині тут чи не кожна людина знає, який вигляд має та як звучить той чи той боєприпас.

Допомогу луцькі волонтери привезли багатодітним родинам та людям, які живуть в напівзруйнованому житлі та підвалах, переселенцям та пенсіонерам. «Сімейні пакунки», які отримали чернігівці розраховані на родину, а його вмісту вистачає приблизно на тиждень.

За словами волонтерів, пакунки вдається наповнювати найнеобхіднішими харчовими продуктами та засобами гігієни, завдяки співпраці з американською благодійною організацією «Global Empowerment Mission» та її засновнику Майклу Каппоні.

«Зараз ми в передмісті Чернігова роздаємо "сімейні пакунки". Людям вони вкрай необхідні, тому що ті гроші, які у них є, вони витрачають на відбудову своїх будівель... Тут все зруйновано артилерією ворога. І сьогодні допомога потрібна», – каже голова Громадянського руху «Свідомі» Тарас Шкітер.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Мешканка Чернігова Людмила Пономаренко від початку повномасштабної війни залишилась на рідній землі. У березні в її будинок влучила ракета. Розповідає: не залишилося нічого, а живе нині в гаражі.

«Прилетів град 4 березня. Розбомбив мені всю будівлю мою (посміхається). "Трошки" дісталось нам. Вискочили босі й голі. Живу вдома в гаражі. В підвалі сиділи, бо з нами маленька дитина була. Внучка. Дякувати сину: вимагав, щоб мама спускалася. Якби я не спустилася в підвал, то я б тут не розмовляла», – ділиться пані Людмила.

Людмила ПономаренкоЛюдмила Пономаренко
 

Чернігівка підсумовує: «Це велика допомога, тому що важко. Спочатку в нас не було взагалі нічого: ні сірника, ні гребінця, ні зубної щітки. Дякуюючи волонтерам».

Родин, які залишилися без даху над головою – чимало. Тому допомога від волонтерів – вкрай необхідна.

Попри всі труднощі та небезпеки, люди не втрачають надії та мають плани на майбутнє, відбудовують будинки та вірять у перемогу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів